Activiteiten

Tewerkstelling in de gevangenis
Datum: vrijdag, 18-10-2019
Regio: Brabant-Brussel
Een degelijk en efficiënt re-integratiebeleid is een maatschappelijke plicht. Werk binnen en buiten de muren speelt daarin een cruciale rol. Op 18 oktober laten we je kennismaken met de werkgelegenheid in de gevangenis van Leuven.
Datum: vrijdag, 18-10-2019
Regio: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel
Digitaal is de nieuwe norm in onze hypergeconnecteerde maatschappij, waarin de klant meer dan ooit koning is. Extreme klantgerichtheid is niet langer één van de opties om zich aan te passen aan dit ‘nieuwe normaal’, het moet het belangrijkste focuspunt zijn voor iedere organisatie die een digitale versnelling wil inzetten. Rik Vera zet je op weg!
Datum: dinsdag, 22-10-2019
Regio: West-Vlaanderen
Evelien Vanden Brande werd als HR-manager geconfronteerd met de sluiting van JTI Tobacco. Ze neemt ons mee in haar aanpak om de werknemers zo goed mogelijk te begeleiden in dit proces. Maar ook voor Evelien zelf betekende de sluiting een nieuwe fase in haar loopbaan. Het wordt dus een boeiende en zeer persoonlijke getuigenis!
Ondernemen? Alleen als het duurzaam kan!
Datum: woensdag, 23-10-2019
Regio: West-Vlaanderen
Op het kasteeldomein 'De Cellen' blikt Peter Callant, eigenaar van Callant Verzekeringen, terug op de historiek van zijn bedrijf, dat inmiddels bijna drie decennia oud is. (foto: photonews)
Datum: woensdag, 23-10-2019
Regio: Oost-Vlaanderen
Als jonge twintiger kwam Didier Engels plots aan het hoofd van het familiebedrijf. Een optie die niet meteen bovenaan zijn lijstje stond op een ogenblik dat het bedrijf in moeilijk vaarwater verkeerde. Hoe heeft hij zich erdoorheen geslagen? Welke motivatie en waarden gaven hem richting en energie?
Dominicaanse visie op leiderschap en spiritualiteit
Datum: dinsdag, 05-11-2019
Regio: Brabant-Brussel
Op 5 november spreekt Timothy Radcliffe, voormalig leider van de achthonderd jaar oude Dominicaanse Orde, bij ETION over 'Liberating leadership: the Dominican vision'.
Continu verbeteren bij de grootste zuivelcoöperatie van België
Datum: woensdag, 06-11-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen, Oost-Vlaanderen
Tijdens dit lunchgesprek op 6 november komen we van CEO Peter Koopmans te weten hoe Milcobel evolueerde van een eenvoudige melkerij tot de grootse Belgische zuivelcoöperatie. Hij licht toe hoe hun participatieve model precies werkt. En je maakt kennis met de cultuur van continu verbeteren in een bedrijf dat verandering omarmt.
Datum: donderdag, 07-11-2019
Regio: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen

In het hectische ondernemersbestaan draait alles rond snelle beslissingen, 'just in time'-leveringen, groeicijfers,... Ondernemen vraagt veel doe-werk, maar wanneer is er nog eens ruimte voor het diepere denkwerk? Die vind je bij ETION, in het traject Denkers voor doeners.

Datum: dinsdag, 12-11-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen
Het onderscheid tussen non-profit en profit is al lang niet meer zo duidelijk. In dit traject van interactieve 'round tables'-sessies brengen we je vier getuigenissen van vooraanstaande leiders uit de non-profit over de uitdagingen en opportuniteiten die deze evolutie in de praktijk met zich meebrengt en wat je als profitorganisatie daaruit kan leren.
At your service
Datum: woensdag, 13-11-2019
Regio: West-Vlaanderen
De ETION Jongeren brengen op 13 november een bezoek aan de School for butlers en hospitality en bekijken samen met directeur Vincent Vermeulen wat er te leren valt over en van butlers!
Datum: woensdag, 13-11-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Kempen
De cultuur en waarden van een organisatie zijn de organisatie. Wie hier verandering in wil zien, moet dus beginnen bij wat onder de waterlijn speelt. In deze ETION-training leer je hoe je als bedrijfsleider of verantwoordelijke op een fundamentele maar ook concrete manier aan de slag kan met waarden op de werkvloer.
Verhoog je impact op jouw team en de gehele organisatie
Datum: vrijdag, 15-11-2019
Regio: Oost-Vlaanderen
Hoe krijg ik meer impact op relaties, collega’s, teams en organisaties? Hoe maak ik impact duurzaam? Hoe neem ik een doordachte wending tijdens conversaties? Het antwoord op deze vragen krijg je van auteurs Karl Van Hoey en Jean-Claude Lecoyer tijdens een interactieve ontbijtsessie!