gezichten van een jonge vrouw en een robot op een achtergrond met lichtpuntjes

Après-Midi Tech Ethics

Over morele vraagstukken in een wereld van bits & bots.

Après-Midi Tech Ethics

Info

Met de doorbraak van artificiële intelligentie (AI) en andere datatechnologie nemen ook de morele vraagstukken rond digitale technologie toe. Tot op welke hoogte laten we ons aansturen door algoritmes? Wat betekent creativiteit nog in een tijdperk van generatieve AI? Hoe laten we slimme machines rekening houden met menselijke waarden? Wat is de maatschappelijke en juridische impact van een wereld waarin technologie steeds intelligenter wordt?  En hoe vertaal je die morele blik op technologie nu eigenlijk naar de bedrijfspraktijk?

Drie experten gaan samen met jou en ETION businessfilosoof Jochanan Eynikel op zoek naar antwoorden:

  • Dr. Katleen Gabriels schetst de belangrijkste ethische vraagstukken rond AI en datatechnologie vandaag. Ze heeft in het bijzonder aandacht voor de rol die besturen hierin kunnen spelen.
  • Ruben Missine geeft een praktijkgetuigenis over hoe Colruyt omgaat met ethisch databeheer. Hoe ga je ethisch om met data of algoritmes in dienstverlening naar klanten, de samenwerking met medewerkers en de relatie met andere belanghebbenden?
  • Edwin Jacobs kan als geen ander het ethische en het juridische aan elkaar koppelen en legt uit wat de Europese AI Act voor uw onderneming betekent.
Programma
15:00 uur onthaal met koffie en versnapering
15:30 uur inhoudelijk deel
18:30 uur gelegenheid tot napraten met een hapje & drankje
Waar
SEW Eurodrive, Leuven

Evenementenlaan 7
3001 Leuven

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 145 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Katleen Gabriëls

Professor
Universiteit Maastricht

Katleen Gabriëls studeerde Germaanse talen en Moraalfilosofie aan de KU Leuven, UGent en universiteit van Helsinki. Ze promoveerde aan de VUB met een onderzoek over moraliteit in de virtuele wereld (2014). Ze werkte ook als postdoctoraal onderzoeker en docent aan de VUB en als Assistant Professor aan de TU Eindhoven. Katleen is de auteur van ‘Regels voor robots. Ethiek in tijden van AI' en 'Onlife. Hoe de digitale wereld je leven bepaalt'.

Ruben Missinne

Group Data & Analytics Officer
Colruyt

Ruben Missine studeerde geschiedenis en bedrijfseconomie aan UGent. Hij is sinds 2010 aan de slag bij Colruyt Group in procesopvolging en data-analyse. Als Group Data & Analytics Officer is hij o.a. verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een datastrategie die aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen als groep en voor alle operationele eenheden.

Edwin Jacobs

advocaat - partner
Timelex

Edwin Jacobs is advocaat, gespecialiseerd in de juridische aspecten van de digitale wereld, waaronder de praktische toepassing van AI-regelgeving.

Jochanan Eynikel

businessfilosoof - expert mensgericht ondernemen
ETION

Jochanan Eynikel (1981) is master in de wijsbegeerte en audiovisuele journalistiek. Zijn bijdragen richten zich op het raakvlak tussen ethiek, filosofie en economie. Hij is auteur van Check-In en Robot aan het stuur.