zakenman wijst wereldbol aan op scherm met duurzame oplossingen

Duurzaamheidstafel

Traject van drie inspirerende sessies dat duurzaamheid met stip bovenaan op de agenda van je onderneming zet.

Duurzaamheidstafel

Info

Duurzaamheid… Iedereen heeft er de mond van vol. Iedereen wéét dat het nodig is. Maar hoe vertaal je het naar concrete acties? Acties die een reële impact hebben op je medewerkers en de omgeving van jouw organisatie?

In de ETION Duurzaamheidstafel doe je samen met andere bedrijfsleiders en leidinggevenden inspiratie op om een volledig groene transitie in praktijk te brengen.

In kleine groep wissel je ervaringen uit met mensen die verantwoordelijkheid dragen voor duurzaamheid binnen hun onderneming. Ondernemers met veranderkracht die proactief nadenken over hun rol in de samenleving en positief willen bijdragen voor mens en milieu.

In een traject van drie sessies opent een externe spreker bij een lunch de gesprekken. Met ideeën, discussiepunten, praktijkcases en ook on site bezoeken bij schoolvoorbeelden van circulaire projecten.

 • Van lineaire naar circulaire economie (Jan Merckx, CiLAB, 05/06)
  Jan Merckx is een vooraanstaande pionier in de circulaire economie, waarbij hij zich richt op het maximaliseren van hergebruik van grondstoffen. Hij adviseert bedrijven bij het ontwikkelen van circulaire bedrijfsmodellen en bevordert samenwerking tussen belanghebbenden. Hij brengt zijn ideeën tot uitwerking via het project CiLAB.

 • Natuurlijke intelligentie (Leen Gorissen) (16/09)
  Al miljarden jaren heeft de natuur diverse uitdagingen opgelost, zoals voortbeweging, strategie, duurzaamheid, teamwork en klimaatbeheersing. Leen Gorissen bestudeert dit regeneratieve ontwerp en werkt samen met de natuur om landschappen te herstellen, bodems te verbeteren en biodiversiteit te bevorderen. Ze neemt klanten mee de natuur in om hen te laten zien hoe de natuur werkt en hoe bedrijven Natural Intelligence (NI) kunnen gebruiken voor betere innovatie. Het tegengaan van de natuurlijke processen is inefficiënt en kostbaar.

 • Impact van voeding op duurzaamheid (Roel Van Hecke, 19/11)
  Roel Van Hecke benadrukt de impact van voeding op duurzaamheid, pleitend voor meer plantaardige voeding, lokaal en seizoensgebonden geproduceerd. Hij moedigt aan voedselverspilling te verminderen door bewuste inkoop en koken. Kleine veranderingen in eetgewoonten kunnen grote duurzame effecten hebben.
   

Programma
datum uur locatie spreker topic
woensdag 5 juni 11:30-14:00 Wilrijk Jan Merckx Van lineaire naar circulaire economie: textielsector
maandag 16 september 18:30-21:30 Vilvoorde Leen Gorissen Natuurlijke intelligentie
dinsdag 19 november 11:30-14:00 Wilrijk Roel Van Hecke Impact van voeding op duurzaamheid
Waar
diverse locaties
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 900 (excl. btw) voor een jaartraject van 3 sessies (pro rata bij latere instap)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Els Poot

Els Poot

0479 25 44 66