Ondernemers op wandel tijdens zomerevent

Doen en beleven

Door deel te nemen aan ETION-activiteiten, ontdek je wat mensgericht ondernemerschap voor jou in de praktijk kan betekenen. Hoe je kan bouwen aan een waarden-gedreven onderneming. En aan een waardevolle samenleving.

De experts van de ETION-denktank brengen hun denkwerk naar jou via workshops. Zo kan je je op een actieve en interactieve manier verdiepen in toekomstgerichte thema’s.

De themagroepen brengen leden bijeen met een gemeenschappelijke interesse rond een bepaald thema, zoals deugdelijk bestuur, duurzaamheid, finance, etc.

Tijdens de inspiratiemomenten ontmoet je andere ondernemers en ondernemende mensen. Je wisselt ideeën uit over actuele thema’s. Je verkent nieuwe inzichten.

Ontmoetingsmomenten staan voor beleving. In een gezellige, warme sfeer leg je nieuwe contacten. Je krijgt er ondernemende energie van.

De belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in de wereld. In kleine groep proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Je verruimt je blik op de wereld.

-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is gisteren begonnen in trends die zich vandaag al laten voelen. Wat is hun impact? Vier experts zoeken het uit in 4 sessies, vanaf 4 maart.
-
De Schuur, Aalst
Je groep verbinden tot een hecht team, daarin ligt de kern van sterk leiderschap. In deze workshop leer je hoe je een team bouwt dat straffe resultaten neerzet.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Rome - Vaticaanstad
In deze belevingstrip openen deuren die anders gesloten blijven. Ver voorbij de drommen toeristen ontdek je plekken waar alleen een selecte groep mensen komt.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Biznis Hotel, Lokeren
Chris Derde was meer dan 20 jaar geleden één van de pioniers in windenergie. Hij brengt zijn verhaal en neemt ons ook mee naar één van zijn windmolenparken!
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Wil je als solo-ondernemer samenwerkingen aangaan? Tijdens deze studiemiddag belichten we alle factoren. Met praktische tips & tricks!
-
Vlaanderen, verschillende locaties
Trap mee met de Pédalpreneurs: vier vrijdagmiddagritten waarbij je, als ondernemer rond je gezamenlijke liefde voor de fiets, een hechte verbinding kneedt.
-
De Kempus, Turnhout
Tijdens deze sessie laten we je kennismaken met de diverse toepassingen van AI en staan we ook stil bij het ethisch dilemma errond.
-
Gevangenis van Haren, Haren
We brengen een bezoek aan de grootste en nieuwste gevangenis van België. Een klein dorp waar opleiding en tewerkstelling voorbereiden op re-integratie.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Jardin Public, Berchem
Reeks van vier dinersessies waarin je in gesprek gaat met inspirerende mensen die een tegendraadse visie hebben. Voor dwarsdenkers die tegenspraak opzoeken!
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
In deze tweedaagse workshop waarin we met een brede visie en aanpak samen om jouw organisatie weerbaarder te maken als het aankomt op duurzaam werk.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Aan de hand van een aantal boeiende concrete bedrijfscases krijg je inzicht in de betekenis en reikwijdte van CSRD voor jouw onderneming.
-
Pittman Seafoods, Zeebrugge
Bestaat duurzame visserij echt? Pittman Seafoods en MSC nemen je tijdens deze sessie mee in de wereld van de internationale vishandel.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
Verwerf cruciale inzichten om op een duurzame manier om te gaan met sociale relaties binnen jouw organisatie.
-
Buro Project, Aalst
Ontdek tijdens deze praktische sessie hoe je ChatGPT inzet als superassistent!
-
diverse locaties
ETION neemt je in z’n productietour mee langs vijf bedrijven die tonen dat de maakindustrie in Vlaanderen nog springlevend is. En zelfs straffer dan vroeger!
-
Smulders Projects, Hoboken
Kijk binnen bij Smulders Projects (staalconstructie), één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier springlevend is.
-
Villa Mariënborgh, Wilrijk
In deze reeks reflecteer je vanuit inspirerende teksten van grote denkers over wat hun wijsheden betekenen voor jou als ondernemer en als mens.
-
Bhutan, verschillende locaties
We gaan op zoek naar de bron van het Bruto Nationaal Geluk in Bhutan. De reis van 14-23 april is volgeboekt, maar we overwegen een 2de groep. Interesse?
diverse locaties
Teken in voor een verrijkte leeservaring! Deze lente lees je in alle rust, daarna beluister je een podcast én op 27 juni ontmoet je de auteur en andere lezers.
-
Zelfpluktuin Purfruit, Dentergem
We gaan in gesprek met twee ondernemers die ons laten proeven van hun passie voor ondernemen en de ‘(eetbare) natuur’. Met wildpluksessie!
-
BMW, Bornem
Hans Diels licht in zijn boek de gevolgen van de geopolitieke disruptie toe. Hij bespreekt ook wat deze nieuwe realiteit betekent voor bedrijven.
-
Spaans Baskenland
Dit vierdaags programma dompelt je helemaal onder in het coöperatief en participatief ondernemen van Mondragón, in combinatie met een bezoek aan Bilbao.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
In deze tweedaagse workshop krijg je alle nodige tips om de wetgeving rond duurzaamheidsrapportering (CSRD) te implementeren met focus op jouw bedrijf.
-
Leuven, verschillende locaties
ETION-businessfilosoof Jochanan Eynikel en enkele experten nemen je in vier sessies mee over ethiek in de digitale wereld en hoe bedrijven ermee kunnen omgaan.
-
Het Fenikshof, Grimbergen
Via vijf interactieve, boeiende workshops krijg je concrete tools aangereikt om positieve veranderingen te bewerkstelligen binnen je organisatie.
-
diverse locaties in Brussel
Een verrassend bezoek aan Brussel met oog voor kunst, cultuur & architectuur. !!! VOLZET: inschrijven mogelijk na check beschikbaarheid van hotel.
-
Baarbeekhoeve, Mechelen
Tijdens deze 2-daagse krijg je inzichten en methodes aangereikt om te bouwen aan de veerkracht van je organisatie. Zodat je klaar bent voor uitdagende tijden.
-
Compagnie Bougie, Melle
In dit holistisch traject leer je om, naast je hoofd, ook je emoties en lichaam in te zetten voor het ervaren van meer veerkracht, rust en authenticiteit.
-
Wimereux, Frankrijk
De opaalkust is één van de mooiste wandelregio's in Frankrijk. Tijdens deze tweedaagse stappen we 15 à 20 km per dag!
-
digitaal
In 1,5 uur krijg je een update van de geopolitieke & economische actualiteit. En diepen we samen met een gastspreker een actueel thema uit. 15/5: Dorien Emmers.
-
Royal Golf Club Oudenaarde
We sturen je na wat tips en tricks van een mental coach de golfbaan op voor een verbindend partijtje golf.
-
humus x hortense, Brussel
Neem een kijk achter de schermen van het eerste vegan sterrenrestaurant in ons land. En proef van uitmuntend eten én een niet te versmaden ondernemersverhaal.
-
Verbeke Foundation, Kemzeke
Rutger Bregman komt met zijn nieuwste boek naar de Verbeke Foundation. Een plek die vernieuwing en (morele) ambitie ademt. Voer voor een topavond!
-
Zweden, verschillende locaties
Hoe komt het dat een land met evenveel inwoners als België, zoveel internationaal succesvolle bedrijven heeft? Kom het te weten tijdens deze belevingstrip!
-
Centrum Eenheid, Wezemaal
Vier sessies waarin je in intieme kring kennismaakt met leiders die christelijke spiritualiteit verankeren in hun dagdagelijkse leven. Sessie 2: Erik De Sutter
-
Boedapest, Hongarije
Voorbij vooroordelen en politieke stigma’s ga je op zoek naar wat de hardwerkende Hongaar drijft. Een kritische expeditie in een stad vol troeven.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Iedereen eigenaar? Mooi! Maar hoe pak je zo’n transformatie nu concreet aan? Je komt er alles over te weten in deze workshop.
-
Cross Roast, Antwerpen
Een avond vol koffie! Theorie - van plantage tot in je tas - , proeven, en zélf prachtige 'latte art'-creaties maken. Smiling Barista neemt je op sleeptouw!
-
Orshof Hotel, Oudbergen
Tubes opgepompt en kuiten ingevet? Dan ben je er klaar voor: een verbindende rittentocht langs het mooiste dat Limburg te bieden heeft.
-
Case New Holland, Zedelgem
Kijk binnen bij Case New Holland (landbouwmachines), één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier springlevend is.
-
Klein Engelandhoeve, Turnhout
Op dit zomerfeest trekken we helemaal de kaart van een gezonde geest in een gezond lichaam. Met praktische tips & tricks van Gina Peeters en Michaël Sels!
-
Vakantiehuis Achouffe
Digitale apparaten zijn een zegen, maar ook geweldig verslavend! Kan jij nog zonder je dagelijkse dosis bits & bytes? Al eens aan een digitale detox gedacht?
-
El Citadel, Borsbeek
Trek je sportkleding aan, pak je racket en maak je klaar voor een onvergetelijke mix van competitie en plezier.
-
Asiat Park, Vilvoorde
Hoe breng je hoop, plezier en een lach in de samen-leving en samen-werking? Samen met Jean Bosco Safari en Ewoud Monbaliu gaan we voluit voor hoop en optimisme.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! We belichten 4 maatschappelijke trends om je op weg te zetten.
-
Fort Napoleon, Oostende
In de prachtige setting van het historische Fort Napoleon gaan we samen met geluksonderzoeker Leo Bormans op zoek naar wat ons gelukkig maakt.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Een vraag op de juiste manier formuleren, leidt tot meer verbinding en inzicht. Deze workshop geeft je de handvaten om dan zelf mee aan de slag te gaan.
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
Hoe ontstaan denkfouten? Welke mentale valkuilen veroorzaken ze? Ontdek het tijdens deze interactieve tweedaagse!
-
Les Saisies, Franse Alpen
Samen met talloze gelijkgestemden fiets je tijdens dit meerdaags evenement de mooie Col des Saisies op. We fietsen hand in hand voor de strijd tegen kanker.
-
IJsland, diverse locaties
We combineren de legendarische Laugavegur-trektocht met een bezoek aan de grootste tomatenserre van IJsland. De Golden Circle maakt deze trip af!
-
Den Berk Délice, Rijkevorsel
Kijk binnen bij tomatentelers Den Berk Délice, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.
-
MVP Padel, Evergem
Trek je sportkleding aan, pak je racket en maak je klaar voor een onvergetelijke mix van competitie en plezier.
-
Oslo, Noorwegen
Wie leeft in een wereld vol verandering kijkt best ver vooruit! Ontdek Oslo als een creatieve kookpot vol visionaire vernieuwingen.
-
Sinaï woestijn
Ga mee op 8-daagse inleefreis bij de Bedoeïenen. Een authentieke en verdiepende woestijnreis met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.
-
Anglo Belgian Corporation, Gent
Kijk binnen bij Anglo Belgian Corporation (dieselmotoren), één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier springlevend is.
-
Rwanda, verschillende locaties
Een economische en ecologische ontdekkingsreis door het betoverende Pays des Mille Collines met als hoogtepunt een onvervalste gorillasafari.