Ondernemers op wandel tijdens zomerevent

Doen en beleven

Door deel te nemen aan ETION-activiteiten, ontdek je wat mensgericht ondernemerschap voor jou in de praktijk kan betekenen. Hoe je kan bouwen aan een waarden-gedreven onderneming. En aan een waardevolle samenleving.

De experts van de ETION-denktank brengen hun denkwerk naar jou via workshops. Zo kan je je op een actieve en interactieve manier verdiepen in toekomstgerichte thema’s.

De themagroepen brengen leden bijeen met een gemeenschappelijke interesse rond een bepaald thema, zoals deugdelijk bestuur, duurzaamheid, finance, etc.

Tijdens de inspiratiemomenten ontmoet je andere ondernemers en ondernemende mensen. Je wisselt ideeën uit over actuele thema’s. Je verkent nieuwe inzichten.

Ontmoetingsmomenten staan voor beleving. In een gezellige, warme sfeer leg je nieuwe contacten. Je krijgt er ondernemende energie van.

De belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in de wereld. In kleine groep proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Je verruimt je blik op de wereld.

-
Den Steenen Molen, Boechout
Ontmoeting in de natuur vlak bij de stad én een inspirerend ondernemersverhaal met diepe historische wortels. Wijndomein Oud Conynsberg, à votre santé!
-
Kasteel Tivoli, Mechelen
We gaan samen op zoek naar de rode draad in de dolle, dagelijkse nieuwscyclus. Met messscherpe analyses van denktank-experts Geert Janssens en Hans Diels.
-
Tanzania
Klaar voor een adembenemend avontuur? Haal je bucketlist boven en noteer: oktober 2022, expeditie naar de top van Mount Kilimanjaro met avonturier Jelle Veyt.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
WAAK, Kuurne
Bedrijfsbezoek bij maatwerkbedrijf WAAK, een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzame kansen krijgen op een zinvolle job.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Park Inn by Radisson, Leuven
Stefan Blommaert, Bart Kerremans en Lien Verpoest laten hun licht schijnen op actuele geopolitieke trends en de gevolgen voor onze economie.
-
digitaal
We duiken in het fenomenale potentieel van de toekomst. Samen met Hans Diels ga je op 06/10 online in gesprek met Eswar S. Prasad over de toekomst van geld.
-
Colonie 7, Merksplas
Wie volgt de schaduwmeesters van Wilms op als ETION Kempenaar? Ooms Woonrealisaties, Renotec of Schoonmaak Kempen? Jij stemt mee voor de winnaar op 6/10.
-
Brouwerij Omer Vander Ghinste, Kortrijk
Een uniek stukje familie- en bedrijfsgeschiedenis, verteld door de huidige vijfde generatie Omer!
-
Claerhout Communicatiehuis, Gent
De toekomst is per definitie onzeker. En toch kan je je erop voorbereiden! In deze workshop (2 dagsessies) krijg je alle tools in handen om vooruit te kijken.
-
Condacum, Kontich
Jong zijn én leidinggeven. Niet altijd even evident! In Young Leaders vind je een klankbordgroep waarin je leert van de aanpak van anderen.
-
Verbeke Foundation, Kemzeke
Dirk De Wachter en Ignaas Devisch freewheelen over wat écht betekenis heeft ! En Geert Verbeke vertelt er over zijn levenswerk.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
Een laagdrempelige introductie op de digitale wereld waarbij experts inzicht geven in de impact en uitdagingen van slimme technologie. Reeks van 4 sessies.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! We belichten 4 maatschappelijke trends om je op weg te zetten.
-
Arhus, Roeselare
Circulair ondernemen is de toekomst. Tijdens 4 sessies ga je samen met collega-ondernemers en experten concreet aan de slag.
-
Café Central, Zwevegem
Een inspirerende avond met Wannes Cappelle over succes, authenticiteit en nederigheid met enkele muzikale intermezzo's in zijn eigen huiskamercafé.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Meet je kennis, in ploegjes van 4, met andere ETION-leden. Momenteel is de quiz volzet maar registreer je voor de wachtlijst.
-
Ardense bossen
Pittiger en langer dan onze gebruikelijke ETION walks. Twee dagen in een kleine groep mentaal herbronnen in de Ardense bossen.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Gevangenis, Oudenaarde
Ex-gedetineerde Nick neemt je mee in zijn levensverhaal en vertelt waarom hij zich met Rebron actief inzet voor jongeren met een problematische (thuis)situatie.
-
Ravago, Arendonk
We nemen een kijkje bij Ravago. Waar afval een tweede leven krijgt dankzij grensverleggende innovatie. 27/10.
-
Centrum Eenheid, Wezemaal
Een reeks van 4 sofagesprekken waarin je in intieme kring kennismaakt met leiders die christelijke spiritualiteit verankeren in hun dagdagelijkse leven.
-
Bierkasteel, Izegem
De roaring twenties komen maar moeizaam op gang. Geert Janssens, Philippe Gijsels en Hannelore Raes gaan op zoek naar lichtpunten en opportuniteiten voor groei.
-
De Stal, Ranst
Je groep verbinden tot een hecht team, daarin ligt de kern van sterk leiderschap. In deze workshop leer je hoe je een team bouwt dat straffe resultaten neerzet.
-
Faculty Club, Leuven
De roaring twenties komen maar moeizaam op gang. Geert Janssens en Philippe Gijsels gaan samen met Ignace Van Doorselaere op zoek naar lichtpunten.
-
meerdere locaties
In dit vierdelige praktijkgerichte traject ontdek je hoe je divers en onverwacht talent kan vinden en ontplooien.
-
Jardin Public, Berchem
Reeks van vier dinersessies waarin je in gesprek gaat met inspirerende mensen die een tegendraadse visie hebben. Voor dwarsdenkers die tegenspraak opzoeken!

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
diverse locaties
Driedelige ontbijtreeks waarin je op locatie inspiratie opdoet over hoe je talent kan binden en motiveren. En menselijke groei centraal zet.
-
diverse locaties
Laat je in deze themagroep inspireren door de visie en aanpak van een nieuwe generatie ondernemers. Vier sessies, telkens met 1 centrale, jonge gastheer.
-
Hof van Reyen, Boechout
De roaring twenties komen maar moeizaam op gang. Geert Janssens & Philippe Gijsels gaan met Karl Hermans op zoek naar lichtpunten en opportuniteiten voor groei.
-
Hogeschool Vives, Kortrijk
Binnenkort 4 generaties samen op de werkvloer. Pittig! We brengen stemmen van alle leeftijden samen. Om te onderzoeken wat ons verdeelt. En bruggen te bouwen!
-
digitaal
Maak kennis met Peter Somers, een Vlaming die zijn vleugels heeft uitgeslagen en een succesvolle internationale carrière uitbouwde.
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
Durven je gedachten af en toe wel eens die kant uitgaan? Dan is deze tweedaagse workshop met overnachting beslist iets voor jou.
-
Brasserie Latem, Sint-Martens-Latem
De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! We belichten 4 maatschappelijke trends om je op weg te zetten.
-
Enjoy Today, Oudenaarde
Een tweedaagse workshop voor ondernemende levenspartners die mekaar na en naast het werk willen blijven terugvinden.
-
meerdere locaties in Japan
Bezoek Japan en ontmoet Japanse ondernemers. Maak kennis met gezonde bedrijfscultuur, gezonde voeding en innovatie in zorg.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
diverse locaties in Zambia, Zimbabwe en Botswana
Een 16-daagse belevingstrip doorheen Zambia, Zimbabwe en Botswana. Uitbundig genieten van natuur en cultuur, met oog voor de lokale economie en ontwikkeling.

Inschrijven niet meer mogelijk.

Sinaï woestijn
Ga mee op 8-daagse inleefreis bij de Bedoeïenen. Een authentieke en verdiepende woestijnreis met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

Inschrijven niet meer mogelijk.