Ondernemers op wandel tijdens zomerevent

Doen en beleven

Door deel te nemen aan ETION-activiteiten, ontdek je wat mensgericht ondernemerschap voor jou in de praktijk kan betekenen. Hoe je kan bouwen aan een waarden-gedreven onderneming. En aan een waardevolle samenleving.

De experts van de ETION-denktank brengen hun denkwerk naar jou via workshops. Zo kan je je op een actieve en interactieve manier verdiepen in toekomstgerichte thema’s.

De themagroepen brengen leden bijeen met een gemeenschappelijke interesse rond een bepaald thema, zoals deugdelijk bestuur, duurzaamheid, finance, etc.

Tijdens de inspiratiemomenten ontmoet je andere ondernemers en ondernemende mensen. Je wisselt ideeën uit over actuele thema’s. Je verkent nieuwe inzichten.

Ontmoetingsmomenten staan voor beleving. In een gezellige, warme sfeer leg je nieuwe contacten. Je krijgt er ondernemende energie van.

De belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in de wereld. In kleine groep proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Je verruimt je blik op de wereld.

-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
Durven je gedachten af en toe wel eens die kant uitgaan? Dan is deze tweedaagse workshop met overnachting beslist iets voor jou.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
meerdere locaties
Wat betekent diversiteit in de praktijk? Bezoek en uiteenzettingen van Volvo Car Gent, Aarova, Total Belgium, Goddeeris Industrial Piping & ON Semiconductor.
-
digitaal
We duiken in het fenomenale potentieel van de toekomst. Samen met Hans Diels ga je op 2 juni online in gesprek met Nessa Carey over biohacking.
-
Square One Netropolix , Geel
We brengen de deelnemers van verschillende peergroepen samen voor een afterwork. Om kennis te maken en kennis te delen. Samen met trendanalist Herman Konings.
-
Kopenhagen
In Kopenhagen ontdek je een futureproof hoofdstad die op het vlak van stadsontwikkeling ver vooroploopt. Ondernemerschap en duurzaamheid gaan er hand in hand.
-
Plantentuin Meise
Biomimicry-pionier Ylva Poelman vertelt je hoe organisaties relevant kunnen blijven: door te leren van de bvba Natuur en haar overlevingsstrategieën.
-
Corso, Oud-Turnhout
Zomers tweegesprek met Anouk Lagae over groei in een omgeving waar mensen zichzelf kunnen zijn, waar ze mogen ondernemen en gehoord worden.
-
Madame Cocotte, Moorslede
Niets zo kwetsbaar als een meisje met dromen. We zomeren samen met Pascale Platel en haar dromen.
-
Le Ground, Drongen
Niets zo kwetsbaar als een meisje met dromen. We zomeren samen met Pascale Platel en haar dromen.
-
Tokai Optecs, Tienen
ETION reist in 2023 naar het land van de rijzende zon: Japan. Een ontdekking van de unieke werkcultuur in het Japanse familiebedrijf. Ontdek het programma.
-
meerdere locaties
Wandel jij ook telkens dezelfde lus en ben je toe aan een nieuwe omgeving, nieuwe gezichten én nieuwe gespreksstof?  Dan hebben we iets leuks voor jou in petto!
-
meerdere locaties in Namen
Tous ensemble zijn Belgen als de Duivels spelen. En voor de rest!? Kom naar Namen en ontdek met Christophe Deborsu dat de contrasten kleiner zijn dan je denkt.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
Een laagdrempelige introductie op de digitale wereld waarbij experts inzicht geven in de impact en uitdagingen van slimme technologie. Reeks van 4 sessies.
-
Noordzee
Monster mee aan op de Saeftinghe voor een 4-daagse zeilexpeditie. Een uniek leiderschapstraject rond verantwoordelijkheid, vertrouwen en loslaten.
-
meerdere locaties in Italië
Vierdaagse belevingstrip waarin je op zoek gaat naar inspiratie voor een economie met een menselijker gezicht.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! We belichten 4 maatschappelijke trends om je op weg te zetten.
-
Brasserie Latem, Sint-Martens-Latem
De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! We belichten 4 maatschappelijke trends om je op weg te zetten.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Een masterclass waarin je leert geopolitieke risico's in kaart te brengen en te beheersen om jouw bedrijf te laten gedijen in een almaar onzekerder wereld.
-
Vakantiehuis Achouffe
Digitale apparaten zijn een zegen, maar ook geweldig verslavend! Kan jij nog zonder je dagelijkse dosis bits & bytes? Al eens aan een digitale detox gedacht?
-
Barcelo, Roeselare
Leg tijdens de 4 sessies van deze ongedwongen, gemoedelijke themagroep voor jongere ondernemers en medewerkers, je vragen voor aan ervaren ondernemers.
-
Kasteel Tivoli, Mechelen
We gaan samen op zoek naar de rode draad in de dolle, dagelijkse nieuwscyclus. Met messscherpe analyses van denktank-experts Geert Janssens en Hans Diels.
-
Enjoy Today, Oudenaarde
In de Raad der Wijzen ga je met collega-ondernemers én experten aan de slag met strategische knopen die je voor jouw bedrijf moet oplossen.
-
Tanzania
Klaar voor een adembenemend avontuur? Haal je bucketlist boven en noteer: oktober 2022, expeditie naar de top van Mount Kilimanjaro met avonturier Jelle Veyt.
-
WAAK, Kuurne
Bedrijfsbezoek bij maatwerkbedrijf WAAK, een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzame kansen krijgen op een zinvolle job.
-
Boedapest, Hongarije
Ontdek de stralende Hongaarse hoofdstad Boedapest. Balancerend tussen oost en west. In poleposition om zijn vroegere economische luister te herstellen.
-
De Kluizerij, Affligem
Bezinning en reflectie zorgen ervoor dat je als leider geankerd blijft. Leer er meer over in deze 2-daagse workshop rond zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.
-
RodeBol Events, Gent
De toekomst is per definitie onzeker. En toch kan je je erop voorbereiden! In deze workshop (2 dagsessies) krijg je alle tools in handen om vooruit te kijken.
-
Verbeke Foundation, Kemzeke
Dirk De Wachter en Ignaas Devisch freewheelen over wat écht betekenis heeft. En Geert Verbeke vertelt over zijn Verbeke Foundation.
-
Ravago, Arendonk
We nemen een kijkje bij Ravago. Waar afval een tweede leven krijgt dankzij grensverleggende innovatie. 27/10.
-
diverse locaties in Zambia, Zimbabwe en Botswana
Een 16-daagse belevingstrip doorheen Zambia, Zimbabwe en Botswana. Uitbundig genieten van natuur en cultuur, met oog voor de lokale economie en ontwikkeling.