Ondernemers op wandel tijdens zomerevent

Doen en beleven

Door deel te nemen aan ETION-activiteiten, ontdek je wat mensgericht ondernemerschap voor jou in de praktijk kan betekenen. Hoe je kan bouwen aan een waarden-gedreven onderneming. En aan een waardevolle samenleving.

De experts van de ETION-denktank brengen hun denkwerk naar jou via workshops. Zo kan je je op een actieve en interactieve manier verdiepen in toekomstgerichte thema’s.

De themagroepen brengen leden bijeen met een gemeenschappelijke interesse rond een bepaald thema, zoals deugdelijk bestuur, duurzaamheid, finance, etc.

Tijdens de inspiratiemomenten ontmoet je andere ondernemers en ondernemende mensen. Je wisselt ideeën uit over actuele thema’s. Je verkent nieuwe inzichten.

Ontmoetingsmomenten staan voor beleving. In een gezellige, warme sfeer leg je nieuwe contacten. Je krijgt er ondernemende energie van.

De belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in de wereld. In kleine groep proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Je verruimt je blik op de wereld.

-
Spirits & Stories, De Pinte
Deze sessie is volzet, maar bij voldoende interesse organiseren we een tweede sessie in het voorjaar, mail hiervoor naar birgit.stokx@etion.be

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Het Fenikshof, Grimbergen
Tweedaagse hands-on opleiding die je alle praktische handvaten geeft voor het onderbouwd nemen van morele beslissingen en het omgaan met lastige keuzes.
-
diverse locaties
ETION neemt je in z’n productietour mee langs vijf bedrijven die tonen dat de maakindustrie in Vlaanderen nog springlevend is. En zelfs straffer dan vroeger!
-
Distributiecentrum Dassenveld, Halle
Kijk binnen bij Colruyt, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.
-
Square One Netropolix , Geel
Om talent te vinden en binden heb je meer nodig dan een mooi loon en extralegale voordelen. Een reeks verrassend verfrissende inzichten van Saskia Lips.
-
Vinoscoop, Gent
Reeks van vier dinersessies waarin je in gesprek gaat met inspirerende mensen die een tegendraadse visie hebben. Voor dwarsdenkers die tegenspraak opzoeken!
-
De Madelon, Turnhout
Tussen pot en pint is dé manier om kennis te maken! Met andere gedreven, ondernemende jongeren, voor een portie zinvolle toogpraat.
-
Barboek, Leuven
In De Levende Bibliotheek leen je geen boeken, maar mensen. Laat je (ver)leiden door een eerste indruk, maar wordt verrast door het echte verhaal.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
Een laagdrempelige introductie op de digitale wereld waarbij experts inzicht geven in de impact en uitdagingen van slimme technologie. Reeks van 4 sessies.
-
diverse locaties
Jong zijn én leidinggeven. Niet altijd even evident! In Young Leaders vind je een klankbordgroep waarin je leert van de aanpak van anderen.
-
De Stal, Ranst
Medewerkers die vol overgave de 'extra mijl' gaan, alsof ze zelf eigenaar zijn. In deze workshop kom je te weten hoe je zo’n participatieve cultuur bouwt.
-
Dunk Pressing, Zottegem
Bij Dunk Pressing in Zottegem maken ze unieke vinylplaten met de meest uiteenlopende ontwerpen. Een verborgen internationale parel in Vlaanderen!
-
Jardin Public, Berchem
Reeks van vier dinersessies waarin je in gesprek gaat met inspirerende mensen die een tegendraadse visie hebben. Voor dwarsdenkers die tegenspraak opzoeken!

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
meerdere locaties in Japan
Bezoek Japan en ontmoet Japanse ondernemers. Maak kennis met gezonde bedrijfscultuur, gezonde voeding en innovatie in zorg.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
diverse locaties
Reeks van 4 sessies waarin je kennismaakt met waardengedreven ondernemers die gaan voor een doel, voorbij de winst.
-
Kasteel Tivoli, Mechelen
We gaan samen op zoek naar de rode draad in de dolle, dagelijkse nieuwscyclus. Met messcherpe analyses van denktank-experten Geert Janssens en Hans Diels.
-
Blikfabriek, Hoboken
Maak in de Hobokense blikfabriek kennis met 3 jonge gamechangers: Kevin van de Merlen (Solar Gin), Caroline Vercauteren (BonMush) & Pieterjan Verhaeghen (Bolt).
-
Callens, Waregem
Dries Depoorter was erfgenaam van vaders elektrozaak, maar wou liever kunstenaar-uitvinder zijn. Met zijn kunst waarschuwt hij voor de gevaren van technologie.
-
Kerkstoel Beton, Grobbendonk
Kijk binnen bij Kerkstoel Beton, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. 24/03
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
Experts Hans Diels en Steven Van Hecke fileren de geopolitieke actualiteit en schetsen de impact voor bedrijven.
-
Diverse locaties in Nederland en België
Inspirerende tweedaagse verkenningstocht langs Belgische en Nederlandse voortrekkers en groeiers in purpose-gedreven ondernemerschap.
-
Turijn
Reis mee naar de economische motor van Italië. Vier dagen pure ETION-beleving in het koninklijke Turijn, een mekka voor autoliefhebbers en lekkerbekken.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
diverse locaties
De energiecrisis maakt van duurzaamheid prioriteit nummer één. Op een inspirerende tocht ontdek je bij 4 Kempense bedrijven groene ambitie met reële impact.
-
ViaVia, Mechelen
Tussen pot en pint is dé manier om kennis te maken! Met andere gedreven, ondernemende jongeren, voor een portie zinvolle toogpraat.
-
Het Fenikshof, Grimbergen
De wereld verandert razendsnel. Tijdens zes intensieve avondsessies ga je aan de slag met methodes uit de IT-wereld die je helpen gedijen onder verandering.
-
Gentbrugse Meersen, Gentbrugge
Cabaretier, verhalenverteller en vogelspotter Begijn Le Bleu neemt ons tijdens 'golden hour' mee op sleeptouw in het natuurgebied de Gentbrugse Meersen.
-
Ardense bossen
Pittiger en langer dan onze gebruikelijke ETION Walks. Twee dagen in een kleine groep mentaal herbronnen in de Ardense bossen.
-
diverse locaties in Zambia, Zimbabwe en Botswana
Een 16-daagse belevingstrip doorheen Zambia, Zimbabwe en Botswana. Uitbundig genieten van natuur en cultuur, met oog voor de lokale economie en ontwikkeling.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Tabloo, Dessel
Een feestelijk ontmoetingsmoment met ruimte voor echte verbinding. Op zoek naar je authentieke zelf, in alle vrijheid. Centrale gast: André Pelgrims.
-
Huurland, Nazareth
De ETION Jongeren gaan in gesprek met Ignace Van Doorselaere over de dingen die hij zelf graag als 20-jarige had geweten.
-
natuurgebied Antwerpse havenpolder
Een uitje voor vroege vogels. Nog voor de haan gekraaid heeft, trek je de natuur rond de Antwerpse haven in, samen met cabaretier en vogelaar Begijn Le Bleu.
-
Tweeperenboom, Winksele
Inspirerende praktijkcases van organisaties die succesvol de stap naar participatief of coöperatief ondernemen gezet hebben.
-
TC Plus, Brugge
Tom Callebaut wil de samenleving en het beleid inspireren met verbindende ruimtes, in een zoektocht naar nieuwe manier van samenleven en -werken.
-
Ruilok, Lochristi
Je groep verbinden tot een hecht team, daarin ligt de kern van sterk leiderschap. In deze workshop leer je hoe je een team bouwt dat straffe resultaten neerzet.
-
meerdere locaties
Ga mee op een tweedaagse culturele ontdekkingsreis langs verschillende kunstvormen en ontdek hoe nauw kunstenaars en ondernemers met elkaar verbonden zijn.
-
Alsico, Ronse
Kijk binnen bij Alsico, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.
-
Vlaamse Ardennen, verschillende locaties
Tubes opgepompt en kuiten ingevet? Dan ben je klaar voor de Flandrien Tweedaagse: een verbindende fietstocht langs de verborgen parels van de Vlaamse Ardennen.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Soudal, Turnhout
Aertssen Group won in 2022 de titel Onderneming van het Jaar na 10 jaar indrukwekkende groeicijfers. Reden genoeg voor een lunchgesprek met CEO Yves Aertssen.
-
Centrum Eenheid, Wezemaal
Een dwarse kijk op de toekomst van de samenleving en het kapitalisme met prof. dr. Bruno Colmant.
-
Seminariecentrum Nieuwgoed, Zwijnaarde
Iedereen eigenaar? Mooi! Maar hoe pak je zo’n transformatie nu concreet aan? Je komt er alles over te weten in deze workshop.
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
Durven je gedachten af en toe wel eens die kant uitgaan? Dan is deze tweedaagse workshop met overnachting beslist iets voor jou.
-
LVD Group, Wevelgem
Kijk binnen bij LVD Group, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.
-
Sinaï woestijn
Ga mee op 8-daagse inleefreis bij de Bedoeïenen. Een authentieke en verdiepende woestijnreis met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Greenyard, Sint-Katelijne-Waver
Kijk binnen bij Greenyard, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.

Inschrijven niet meer mogelijk.