wereldbol met op de achtergrond tv-schermen

Kwartaalupdate (digitaal) 2024

In anderhalf uur krijg je een update van de geopolitieke en economische actualiteit en diepen we, samen met een gastspreker, een actueel thema uit.

Kwartaalupdate (digitaal) 2024

Info

De dolle, dagelijkse nieuwscyclus wordt gedomineerd door razendsnel fluctuerende markten, disruptieve technologieën en geopolitieke dreigingen. In een wereld die bol staat van 24/7 breaking news, is het niet altijd eenvoudig om de rode draad te vinden. Met de ETION Kwartaalupdate zie je weer snel het bos door de bomen!

We bellen stipt om 8 uur in. Geert Janssens (hoofdeconoom) en Hans Diels (expert geopolitiek) geven je in een half uur een update van wat er op economisch en geopolitiek vlak speelt.

Het volgende uur diepen we, samen met een gastspreker, een actueel thema uit. Uiteraard is er daarbij ook ruimte voor jouw vragen.

  • 24/01: Jens Franssen (VRT-journalist en Midden-Oostenkenner) laat zijn licht schijnen op het conflict tussen Gaza en Israël. Hoe spelen de machtsdynamieken tussen o.a. Iran, Saudi-Arabië, Israël en de VS en China?
  • 15/05: Dorien Emmers (professor Sinologie en Economie KU Leuven) bespreekt de Chinese economie. De motor sputtert al een tijdje, is dit structureel of tijdelijk? En hoe probeert de Chinese overheid het tij te keren?
  • 04/09: Reinout De Bock (head of European rates strategy bij UBS) kijkt met ons naar de financiële markten: welke lessen trekken we uit de afgelopen jaren en welke uitdagingen liggen er voor de toekomst? Hoe fragiel is de eurozone?
  • 30/10: Matthias Matthijs (hoogleraar Internationale Politieke Economie John Hopkins Universiteit Washington) heeft het over de positie van de EU in een wereld vol conflicten. Hoe kan Europa zijn markt gebruiken om andere landen onder druk te zetten?

Dit doen we vier keer per jaar, een efficiënte manier dus om helemaal mee te zijn met wat er in onze turbulente wereld gebeurt en hoe dat een impact heeft op onze bedrijven.

Programma
datum uur gastspreker
woensdag 24 januari 08:00-09:30 uur Jens Franssen
woensdag 15 mei 08:00-09:30 uur Dorien Emmers
woensdag 4 september 08:00-09:30 uur Reinout De Bock
woensdag 30 oktober 16:00-17:30 uur Matthias Matthijs
Waar
digitaal
Wanneer
-
Praktisch
Status
Inschrijven mogelijk
Prijs
€ 450 (excl. btw) voor de reeks van 4 sessies (pro rata bij latere instap).
De opname van de sessie en de slides krijgt elke deelnemer nadien toegestuurd.
Indien je er een sessie niet kan bij zijn, kan je je laten vervangen door een collega.
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Hans Diels

toekomstdenker - expert geopolitiek
ETION

Hans Diels (1980) studeerde Politieke wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Leuven en Louvain-la-Neuve. In het verleden was hij actief als vertegenwoordiger in het Handelsbeleidscomité van de Europese Raad in Brussel, medewerker van de VS-ambassade in België en de EU, en als onderzoeker en lesgever aan het Departement Politieke wetenschappen van de UA.

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.