Zweden kent een sterke bottom-up cultuur

Voor Stijn Verherstraeten (Husqvarna) was het wennen aan de Zweedse consensuscultuur. Als leidinggevende mag hij niet te directief zijn, want anders gaan de medewerkers subtiel tegenwerken. “In België kennen we ook een cultuur van compromissen, maar in Zweden moeten de ideeën echt van bottom-up komen”, zo zei hij tijdens het ETION-webinar ‘Leiders in alle staten’.

Neurologische mayonaise

Doordenker van Geert Janssens (Ondernemen, maart 2023)
Geen enkele organisatie kan voorbij aan de voorwaarde dat medewerkers bereid moeten zijn om er samen voor te gaan. Toch worstelen veel ondernemingen met deze uitdaging. Waarom pakt de mayonaise de ene keer wel en de andere keer niet? Recente ontwikkelingen in de neurowetenschappen lichten meer dan een tipje van de sluier op.

Talent Table: de mens centraal

De arbeidsmarkt staat onder hoogspanning. Aantrekken van vers talent is aartsmoeilijk dezer dagen. En dus wordt het houden van straffe medewerkers dubbel zo belangrijk! In deze driedelige reeks gaat ETION tijdens ontbijtsessies op zoek naar hoe je mensen kan motiveren, verbinden en meer betrokken maken bij jouw organisatie.

Betrokkenheid als wapen in turbulente tijden

In een snel veranderende wereld zijn organisaties op zoek naar medewerkers die wendbaar zijn en zin voor initiatief aan de dag leggen. Medewerkers die vol overgave de 'extra mijl' willen gaan, alsof ze zelf eigenaar zijn van de zaak. Dat soort betrokkenheid hebben organisaties nodig om in turbulente tijden het hoofd te bieden aan complexe uitdagingen.

Talent Table: de mens centraal

De arbeidsmarkt staat onder hoogspanning. Aantrekken van vers talent is aartsmoeilijk dezer dagen. En dus wordt het houden van straffe medewerkers dubbel zo belangrijk! In deze driedelige reeks gaat ETION tijdens ontbijtsessies op zoek naar hoe je mensen kan motiveren, verbinden en meer betrokken maken bij jouw organisatie.

Ondernemerstafel bij uittredend Kempenaar Wilms

Een ETION Kempenaar is een bedrijf dat financieel gezond is, focust op duurzame groei en aandacht heeft voor medewerkers en omgeving. Kwaliteiten die ze bij Wilms in overvloed hebben. Daarvan wisten ze niet alleen onze jury te overtuigen, ook de vox populi konden de schaduwmeester charmeren.

Op deze ondernemerstafel ontdek je zelf waarom Wilms een verdiende ETION Kempenaar was. En dat ook morgen blijft!

Kofonds: ondernemers steunen elkaar bij ziekte

Een kring van twintig tot vijftig ondernemers in een Kofonds beloven elkaar dat ze steun zullen bieden mocht een van hen ziek worden. Ze willen dan samen zorgen dat de zieke elke maand duizend euro ontvangt. Dat doen ze door elk een klein bedrag te schenken aan de ondernemer met gezondheidsproblemen.

Summertalk met Anouk Lagae (CEO Accent)

Op de allereerste dag van de zomer ontvangen we je in de appelgaard van Corso voor een Summertalk met Anouk Lagae. In volle coronacrisis begon ze als CEO bij 'talent placement'-bedrijf Accent. Niet evident, starten bij een uitzendbureau onder de toen heersende thuiswerkregimes. Maar tegelijk een overstap die in de sterren geschreven stond!

Financiële participatie

Hoe breng je verbinding in je organisatie?