illustratie van mensen in een team onder in elkaar draaiende radertjes

Talent Table: de mens centraal

Driedelige ontbijtreeks waarin je inspiratie opdoet over hoe je talent kan binden en motiveren. En menselijke groei centraal zet.

VOLZET: inschrijven voor de wachtlijst is nog wel mogelijk, mail naar birgit.stokx@etion.be

Talent Table: de mens centraal

Info

De arbeidsmarkt staat onder hoogspanning. Aantrekken van vers talent is aartsmoeilijk dezer dagen. En dus wordt het houden van straffe medewerkers dubbel zo belangrijk! In deze driedelige reeks gaat ETION tijdens ontbijtsessies op zoek naar hoe je mensen kan motiveren, verbinden en meer betrokken maken bij jouw organisatie.

We duiken de praktijk in en ontmoeten ondernemers, experts en ervaringsdeskundigen die inspirerende verhalen en inzichten delen. In deze Talent Table zetten we de mens en zijn groeipotentieel centraal. Want wie z’n mensen helpt groeien, helpt ook het grotere geheel groeien.

 • Sessie 1: Opleiding en permanente vorming

  Agristo schrijft de positieve evolutie van de organisatie toe aan de gedrevenheid van hun medewerkers. Er wordt dan ook veel belang gehecht aan de integratie van nieuwe medewerkers via het introductieprogramma. En continu lopen er ruime ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, steeds gericht op de toekomst en op verandering. Voor alle leidinggevenden wordt er een interne leadership-training voorzien.
  Op die manier wil Agristo de betrokkenheid van medewerkers verhogen en streven naar interne mobiliteit tussen verschillende jobs en afdelingen.

 • Sessie 2:  loontaboe vs. transparant loonbeleid

  De meeste werkgevers houden nog steeds vast aan loongeheimhouding. Om conflicten te vermijden, maar ook omdat het hen een gevoel van controle geeft over hun aanwervings-, retentie- en promotiebeleid.
  Wat zou er gebeuren als we volledig transparant zouden communiceren over alle individuele lonen binnen de organisatie? Is dit een bron van onrust en conflict, of geeft het net een boost aan het vertrouwen dat werknemers in hun werkgever stellen? Koen Denies van softwarebedrijf Teal Partners durfde de stap naar transparantie te zetten.

 • Sessie 3: Motiveren zonder controleren

  Met haar boek 'Motiveren zonder controleren' in de hand neemt Hermina van Coillie je mee in de wondere wereld van High-Quality motivatie. Met tal van wetenschappelijke inzichten en zeer concrete en bruikbare handvaten zet ze je op weg om jezelf en jouw collega's optimaal te motiveren.
  Het ultieme doel: verhoog jouw prestaties en die van je medewerkers. En verlaag het absenteïsme, ongewenst verloop, algemeen stressniveau en de kans op burn-outs in jouw bedrijf.

Programma
datum uur plaats thema & sprekers sprekers
di. 20 februari 08.00-11.00 Agristo, Wielsbeke Opleiding & permanente vorming Joachim Commeene (HR Manager, Agristo) & Hanne Bovijn (Learning & Development Manager)
di. 23 april 08.00-11:00 Spirits & Stories, De Pinte Loontaboe vs. transparant loonbeleid Koen Denies (CEO Teal Partners) & Nathan Van Camp (expert filosofie & economie, ETION)
di. 25 juni 08.00-11:00 Spirits & Stories, De Pinte Motiveren zonder controleren Hermina Van Coillie (Flourish)
Waar
diverse locaties
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 850 (excl. btw) voor de driedelige reeks met ontbijt
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25