illustratie van mensen in een team onder in elkaar draaiende radertjes

Talent Table: de mens centraal (2023)

Driedelige ontbijtreeks waarin je inspiratie opdoet over hoe je talent kan binden en motiveren. En menselijke groei centraal zet.

Talent Table: de mens centraal (2023)

Info

De arbeidsmarkt staat onder hoogspanning. Aantrekken van vers talent is aartsmoeilijk dezer dagen. En dus wordt het houden van straffe medewerkers dubbel zo belangrijk! In deze driedelige reeks gaat ETION tijdens ontbijtsessies op zoek naar hoe je mensen kan motiveren, verbinden en meer betrokken maken bij jouw organisatie.

We duiken de praktijk in en ontmoeten ondernemers, experts en ervaringsdeskundigen die inspirerende verhalen en inzichten delen. In deze talent table zetten we de mens en zijn groeipotentieel centraal. Want wie z’n mensen helpt groeien, helpt ook het grotere geheel groeien.

  • Sessie 1: Retentie en  employer branding
    Even een open deur intrappen: om groei mogelijk te maken, is het cruciaal om nieuwe medewerkers te vinden en aan boord te houden. Een goed uitgebouwd retentiebeleid en verbindende, authentieke employer branding die leeft op de werkvloer, spelen daarin een sleutelrol. Gwen Declerck, HR-directeur van Boss Paints & Colora, licht toe waarop zij inzetten. 

  • Sessie 2:  Onboarding & employee journey
    Het belang van de manier waarop nieuwe medewerkers op hun eerste werkdag onthaald worden, kan niet onderschat worden. Bovenop de aanloop naar en het verloop van de eerste werkdagen, is het verdere onboarding-traject van medewerkers doorheen maanden, en zelfs jaren, cruciaal om een samenwerking op lange termijn in stand te houden. Julie Claeys, HR-manager bij Artes Group & HR-partner bij Effectis, neemt je mee op reis.

  • Sessie 3: Unbossing
    Hoeveel medewerkers voelen zich actief betrokken in hun job bij hun werkgever? Statistisch gezien zijn  het er doorgaans weinig. En de oorzaak is al te vaak: te veel top-down. Unbossers is een nieuwe internationale beweging die weg wil van de traditionele bedrijfshiërarchie, om plaats te maken voor een 'people first'-arbeidsorganisatie. Drijvende kracht achter deze transformatie van de manier waarop we werken, is Nick Van Langendonck.

Programma
datum uur plaats sprekers
dinsdag 20 juni 2023 08:00-11.00 Boss Paints, Waregem Retentie & employer branding - Gwen Declerck
dinsdag 12 september 2023 08:00-11:00 Spirits & Stories, De Pinte Employee Journey - Julie Claeys
dinsdag 28 november 2023 08:00-11:00 Spirits & Stories, De Pinte Unbossing - Nick Van Langendonck
Waar
diverse locaties
Wanneer
-
Praktisch
Status
Volzet
Prijs
€ 800 (excl. btw) voor de driedelige reeks met ontbijt
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25