Workshop Culture of Connection

Hoe verbind ik werknemers met mijn organisatie en met ­elkaar?’ Dat is de vraag waar ETION-businessfilosoof Jochanan Eynikel momenteel het meest mee geconfronteerd wordt.

Langdurig afstandswerk en het uitblijven van informele teammomenten wegen immers op het welzijn van medewerkers en teams.  Een gevoel van verbondenheid en betekenisvolle relaties op het werk behoren vandaag echter tot de basisbehoeften van werknemers.

Vier tips voor een échte hybride samenwerking

Nu thuiswerk opnieuw verplicht wordt voor 4 dagen per week (vanaf 13 december 3 dagen), is het tijd om in te zetten op een échte hybride samenwerking, waarbij we ons werk slim organiseren en aandacht hebben voor ons welzijn. Acerta geeft je alvast vier praktische tips.

Helden op de werkvloer door te luisteren

Zelfdoding is nog altijd een taboe, ook op de werkvloer. Be A He(a)ro wil door workshops zelfdoding en zelfmoordpreventie bespreekbaar maken in bedrijven. “We leren de deelnemers wat luisterend leiderschap inhoudt en hoe ze een held op de werkvloer kunnen zijn”, zegt David Ramael.

Sunday Walks

In 2022 kan je acht keer op wandel met ETION-leden uit heel Vlaanderen.

De Walk & Talks gaan door op zondag, telkens van 9.30 – 11.30u.

Inschrijven kan via onderstaande link/inschrijvingsformulier. Schrijf gerust ook een wandelpartner in!

Jouw investering: € 45 per persoon per wandeling. Ga je voor 8 wandelingen (80 km); dan betaal je € 300. Door in te schrijven engageer je je ook om deel te nemen. We factureren 14 dagen voor elke wandeling, in januari als je voor de volledige reeks gaat!

Hoe vrij is de keuze voor een vaccin?

Bevrijdt corona ons van ‘werkisme’?

Welbevinden medewerkers daalt, aandacht voor welzijn verdubbeld

Hoe leid je teams die lijden?

Door de coronapandemie komen we in een langdurige periode terecht van fysiek en psychisch lijden. En dat mentaal lijden trekt zich door op de werkvloer. Het is daarom belangrijk dat bedrijfsleiders hun medewerkers positief motiveren. Hoe je dat doet, legt Jochanan Eynikel uit in deze nieuwe vlog.

"De kortere werkweek leidt tot meer welzijn"

De pandemie en de piramide