Wat is de impact van AI op het werk en in HR?

Zijn bedrijven klaar voor de AI-stroomversnelling? En hoe kan AI ingezet worden om het hr-beleid tot een hoger niveau te tillen? Je hoort het in deze podcast van Acerta.

Heeft iedereen recht op fietsvergoeding?

In de media konden we wel al eens horen dat sinds 1 mei 2023 iedereen recht heeft op een fietsvergoeding. Maar is dat effectief zo? Je komt het te weten in deze video van Acerta.

Talent Table: de mens centraal

De arbeidsmarkt staat onder hoogspanning. Aantrekken van vers talent is aartsmoeilijk dezer dagen. En dus wordt het houden van straffe medewerkers dubbel zo belangrijk! In deze driedelige reeks gaat ETION tijdens ontbijtsessies op zoek naar hoe je mensen kan motiveren, verbinden en meer betrokken maken bij jouw organisatie.

Podcast 3: Soulpedition, een expeditie naar jezelf

In deze podcast gaat Jannes De Wulf in gesprek met Silvie Mateljan (House Of Sea) over haar innerlijke expeditie na een burn-out. Ze pende haar ervaringen neer in een boek: Soulpedition. Met haar verhaal hoopt ze het taboe rond jezelf verliezen en ook weer terugvinden, te doorbreken.

Workshop: hoe bouw je een sterk team?

Een groep individuen is nog geen team. En een team is nog altijd een groep mensen met een eigen dynamiek. Je team als groep leren lezen en leiden, is een blijvende uitdaging. Ook voor ervaren leidinggevenden…

In deze workshop leer je hoe je van een groep een team maakt en hoe je een team laat groeien. Jij krijgt als leidinggevende een team dat straffe resultaten neerzet en een groep waarin medewerkers gestimuleerd worden om zichzelf te ontwikkelen.

Whitepaper Digitalisering

Uit ACERTA-onderzoek blijkt dat Belgische bedrijven nog achterlopen op het gebied van digitalisering van hr-processen. Toch zijn er al verschuivingen. In deze whitepaper bespreekt ACERTA de trends en de vier fases in digitalisering van hr-processen, en vind je praktische tips.

Shadow board bij BD: luisteren naar de nieuwe generatie

Jong talent kan een bedrijf heel veel bijbrengen, als ernaar geluisterd wordt. Bij BD organiseert de directie daarom een shadow board. Dat is een afspiegeling van het directiecomité. Deze board bestaat uit jongeren onder de 29 jaar.

Minder werken vanaf 55 met uitkeringen

Is je oudere medewerker minstens 55 jaar met een loopbaan van minstens 25 jaar als loontrekkende? Dan kan je medewerker zijn prestaties verminderen tot aan het pensioen. Liselot Baert van Acerta geeft meer uitleg in deze video.

Open hiring: soelaas voor talentschaarste

Een kandidaat-poetshulp die zich als eerste aanmeldt voor een vacature en zelf beslist dat hij/zij overmorgen start op jouw afdeling. Dat was even wennen voor het management bij Zorgband Leie en Schelde. Maar dat is wat er gebeurt bij open hiring.

Het gras is altijd groener op de loonbrief van mijn collega

Opinie van Nathan Van Camp
Mensen worden ongelukkig als ze denken dat hun collega’s meer verdienen. Eerlijke communicatie in het bedrijf helpt – als het loonbeleid er ook eerlijk is, tenminste.