Workshop Culture of Connection

Hoe verbind ik werknemers met mijn organisatie en met ­elkaar?’ Dat is de vraag waar ETION-businessfilosoof Jochanan Eynikel momenteel het meest mee geconfronteerd wordt.

Langdurig afstandswerk en het uitblijven van informele teammomenten wegen immers op het welzijn van medewerkers en teams.  Een gevoel van verbondenheid en betekenisvolle relaties op het werk behoren vandaag echter tot de basisbehoeften van werknemers.

Ontmoetingsmoment De Levende Bibliotheek - Tielt

'Don't judge a book by its cover.' Ga jij ook af op je eerste indruk? Je struint doorheen het gangpad van een bibliotheek. Een bijzondere cover trekt je aandacht. Je twijfelt niet en neemt het boek mee naar huis. Herkenbaar?

Ontmoetingsmoment De Levende Bibliotheek - Eeklo

'Don't judge a book by its cover.' Ga jij ook af op je eerste indruk? Je struint doorheen het gangpad van een bibliotheek. Een bijzondere cover trekt je aandacht. Je twijfelt niet en neemt het boek mee naar huis. Herkenbaar?

Kookworkshop met The Fox

Samen steken we de handen uit de mouwen om een driegangenmenu op tafel te toveren. Beleving en sfeer staan centraal, net als elkaar leren kennen.

Fox Flambé is een plek waar goede smaak en gezelligheid centraal staan. Onder begeleiding van Tom De Vos, aka The Fox, beleven we er een avontuur van alles wat lekker smaakt.

Themagroep leiderschap en christelijke spiritualiteit

Zingeving vinden, is vooral een kwestie van goed zoeken! ETION vond vier leiders die in hun zoektocht naar verdieping inspiratie vinden in de christelijke spiritualiteit. Met een eigentijdse invulling! Leiders van vandaag, met beide voeten stevig geworteld in hun geloof. Als bron van troost, warmte, verbondenheid en steun.

Via een diepgaande dialoog verkennen we hun diepere drijfveren en ontdekken we hoe zij elke dag kracht putten uit hun spiritualiteit.

Vier tips voor een échte hybride samenwerking

Nu thuiswerk opnieuw verplicht wordt voor 4 dagen per week (vanaf 13 december 3 dagen), is het tijd om in te zetten op een échte hybride samenwerking, waarbij we ons werk slim organiseren en aandacht hebben voor ons welzijn. Acerta geeft je alvast vier praktische tips.

Helden op de werkvloer door te luisteren

Zelfdoding is nog altijd een taboe, ook op de werkvloer. Be A He(a)ro wil door workshops zelfdoding en zelfmoordpreventie bespreekbaar maken in bedrijven. “We leren de deelnemers wat luisterend leiderschap inhoudt en hoe ze een held op de werkvloer kunnen zijn”, zegt David Ramael.

GI Joe & Jane

Elke sessie vangt de centrale gastheer aan met zijn persoonlijke verhaal, dat wordt afgestemd op de verwachtingen van de deelnemers. De ondernemers vertellen puur en open, zonder microfoon of presentatie, zoals tijdens een ETION Unplugged-sessie. Ze worden één met de groep. Vooraf kunnen de deelnemers vragen of onderwerpen die ze aan de centrale gast willen voorleggen, doorgeven. Maar ook tijdens de bijeenkomst zelf is er meer dan genoeg ruimte voor #durftevragen. Leun je liever achterover om te luisteren en de (inter)actie te volgen? Dat is ook prima!

De Wachter & Devisch: dubbel dwars

Psychiater Dirk De Wachter en filosoof Ignaas Devisch freewheelen over wat écht betekenis heeft. Twee dwarse denkers die onze diepste drijfveren in vraag durven stellen. Ook al betekent dat ze daarmee soms tegen de stroom in roeien.

Sunday Walks

In 2022 kan je acht keer op wandel met ETION-leden uit heel Vlaanderen.

De Walk & Talks gaan door op zondag, telkens van 9.30 – 11.30u.

Inschrijven kan via onderstaande link/inschrijvingsformulier. Schrijf gerust ook een wandelpartner in!

Jouw investering: € 45 per persoon per wandeling. Ga je voor 8 wandelingen (80 km); dan betaal je € 300. Door in te schrijven engageer je je ook om deel te nemen. We factureren 14 dagen voor elke wandeling, in januari als je voor de volledige reeks gaat!