groepsfoto deelnemers Flandrien Fietstweedaagse voor het Flandrien Hotel

ETION in podcast Koersklanken

In de podcastreeks ‘Koersklanken’ van AudioBedenker Philippe Bracke draait alles om het wielrennen en de fiets. In de zesde aflevering blikt hij terug op de Flandrien Tweedaagse van ETION.

De stilte in het peloton als de snelheid plots omhoog gaat. Ook een mooi geluidje, het wordt dan stil, dan hoor je het gesuis van die banden.

Begin juni vertrok community-bouwer Laure De Paepe samen met een groep ETION-leden vanuit het Flandrien Hotel in Parike (Brakel) voor een stevige, sportieve tweedaagse fietstocht langs de parels van de Vlaamse Ardennen. 14 ondernemers die de fiets omarmen als ‘compagnon de route’ om collega’s te ontmoeten.

Samen trotseerden ze de hitte, de hoogtemeters, de genadeloze kasseien van de Vlaamse Ardennen en het asfalt van Pays Des Collines. Verbinding en beleving vormden echt wel de rode draad doorheen hun tocht.

In deze podcast vertellen Laure en medeorganisator Wim Devolder (Connect Cycling) over het waarom van deze trip. Bernard Moerman (ex-ploegleider van 3M Professional Cycling en bezieler van The Cycling Center), die samen met zijn echtgenote en Jamie Anderson (Australisch wielrenner) het Flandrien Hotel runt, legt sterke verbanden tussen enerzijds het wielrennen en anderzijds het ondernemen.

Benieuwd naar de ambiance in het ETION-peloton? Beluister hier de podcast.

Beluister ook andere podcasts via ETION podcast op Spotify.