Gevaarlijke ver­halen: een waar­schuwing voor inspiratie­zoekers

Doordenker van Hans Diels (Ondernemen, september 2023)
Het verlangen naar verhalen zit diepgeworteld in de menselijke natuur. Verhalen hebben de kracht om ons te inspireren, onze verbeelding te prikkelen en nieuwe perspectieven te bieden. Echter, achter deze betoverende verhalen schuilt een gevaarlijk aspect: ze verhullen een deel van de realiteit waar we ons bewust van moeten zijn.

Podcasts: vertel jouw verhaal


! Omwille van praktische redenen gaat het evenement niet door. Mocht je interesse hebben indien we dit op een latere datum zouden hernemen, gelieve een mail te sturen naar els.boersma@etion.be.
 

Podcasts zijn een geweldig medium om ervaringen, gedachten of opinies te delen. Je kan als luisteraar helemaal zelf bepalen wanneer en waar je ernaar luistert. 

Soudal Panoramagesprek: Jeroen Lemaire

Op het Soudal Panoramagesprek in november maak je kennis met Jeroen Lemaire, CEO van In The Pocket.

Verbinding als rode draad

De derde generatie van het Kortrijkse familiebedrijf Verilin specialiseert zich in hoogwaardig tafel- en bedlinnen en gordijnen. “We hebben niet de ambitie om nog extreem te groeien. We zijn gefocust op wat we doen en zijn betrokken met onze klanten. Dat kun je niet in het oneindige doen”, zo vertellen de zussen Ilse en Anne-Sophie Dedeken in Ondernemen.

ETION Jongeren - BarTalks (Kasterlee)

Tussen pot en pint is dé manier om kennis te maken! Met andere gedreven, ondernemende jongeren, voor een portie zinvolle toogpraat.

Zo simpel is het concept van de ETION BarTalks. Gewoon even weg van de strakke kantoorsetting in een  relaxte setting. En de tijd nemen voor een goed gesprek.

Op 20 oktober komen we samen aan een wel héél speciale toog: die van het Saloon in Bobbejaanland

Vergader minder, maar gerichter

In veel bedrijven behoort vergaderen stilaan tot een van de hoofdactiviteiten. Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de vergadercultuur. “Er zijn wel talloze tips voorhanden om het vergaderen zo efficiënt mogelijk te maken, maar die werken vaak niet”, zegt socioloog Rudi Laermans.

Hoe gaat het met ons?

Doordenker van Jochanan Eynikel (Ondernemen, juni 2023)
De voorbije maanden lagen twee gekende Vlaamse bedrijven onder vuur omwille van interne aangelegenheden die via verhalen een weg naar buiten vonden. Niet het onderdrukken van die verhalen, maar er veel vroeger oor naar hebben, kan heel wat leed voorkomen.

Workshop Strategie vanuit je DNA

Waarom?

Economische, geopolitieke, sociale, ecologische… veranderingen wijzigen voortdurend het speelveld waarin bedrijven opereren. Succesvol zijn in een veranderende, complexe wereld vraagt van bedrijven dan ook een groot aanpassingsvermogen.

Tegelijk willen ondernemingen ook trouw blijven aan zichzelf en een unieke, herkenbare plaats innemen in het economische landschap. De eigen missie en waarden vormen een belangrijk onderdeel van het bedrijfs-DNA.

Masterclass Politieke Disruptie

Tijdens de masterclass delen we onze expertise om je te helpen de complexe wereld van politieke en geopolitieke risico's beter te begrijpen en effectieve maatregelen te nemen.

Ondernemers over ‘tegen de muur lopen’

De coronacrisis speelde heel wat ondernemers de voorbije jaren parten. Daarvan getuigen zowel pas gestarte ondernemers als ervaren rotten. Door de crisis geraken was zowel mentaal als financieel geen lachertje. Ondernemen sprak met Stan Jeanty (Jive) en Lieven Vanlommel (Foodmaker).