Elke Urbain en Els Boersma

Groot door klein te blijven

Elke Urbain en Els Boersma stralen allebei een flinke dosis positivisme uit. Ze leerden elkaar kennen via Etion. Allebei willen ze mensen op een authentieke, betekenisvolle manier verbinden. Els als community-bouwer bij Etion. Elke via haar cateringbedrijf Kabinet van Gezonde Zaken, door gezonde, voedzame en vooral lekkere voeding aan te bieden.

Etion: Herinneren jullie zich nog het moment waarop jullie voor het eerst kennis gemaakt hebben?

Elke Urbain: “Het voelt alsof we elkaar al jaren kennen. Ik moet echt graven om te herinneren waar en wanneer we elkaar precies voor het eerst zagen.”

Els Boersma: “Ik geloof dat we elkaar voor het eerst gesproken hebben op een Etion-evenement waar Elke de catering verzorgde. Het klikte meteen en ik voelde dat we op dezelfde manier in het leven staan: met een open vizier, open armen, een goeie portie ‘carpe diem’ en vooral een sterk engagement. Als Elke een catering verzorgt, doet ze veel meer dan ervoor zorgen dat er eten en drinken op tafel staat. Ze is een echte ‘verschilmaker’.”

Met smaakvolle groentebereidingen laat ik proeven dat bewuste voeding geen compromis hoeft te zijn, maar net een verrijking is

Etion: Elke, kijk je ook zo naar jezelf?

Elke: “Ik zie mezelf in de eerste plaats als een creatieve cateraar. Met smaakvolle groentebereidingen laat ik proeven dat bewuste voeding geen compromis hoeft te zijn, maar net een verrijking is. Of het nu gaat om een energieke lunch, een inspirerende meeting of een voedzaam event: ik help bedrijven om op een authentieke manier verbinding te maken met hun klanten, medewerkers of partners. Ik ben pas tevreden als klanten zich ontzorgd, veilig en gerust voelen. Wanneer alles vanzelf lijkt te verlopen zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken, ontstaat er vertrouwen. En met vertrouwen bouw je aan een warme, amicale relatie – precies waar ik naar streef.”

Etion: Waar ligt de oorsprong van jouw ondernemersverhaal?

Elke: “Ik was bijna dertig jaar lang ziek zonder te weten wat er precies aan de hand was. De diagnose coeliakie én een zuivelintolerantie betekende een keerpunt. Dat werd het begin van een intens traject om te ontdekken welke voeding mij gezonder, energieker en gelukkiger maakt. En ik leerde vooral dat het niet draait om wat je niet mag eten, maar om de overvloed aan wél lekkere dingen. Die zogezegde beperking bleek al snel een verrijking. Leven met een dieet hoeft helemaal geen straf te zijn. Voor mij voelt het niet aan als een dieet, eerder als een andere manier van eten. Dat enthousiasme gaf ik door aan anderen, en zo werd mijn droom – een eigen zaak – werkelijkheid.”

Els: “Ik bewonder Elke voor haar positivisme. Zij is voor mij een bron van energie die aanstekelijk werkt en die ervoor zorgt dat ik ook een positieve mindset aanhoud, ondanks de resem aan allergieën die mij plaagt.”

Etion: Hoe slagen jullie erin om zo blijgezind in het leven te staan?

Elke: “Er zit heel veel positieve energie in de aanvaarding van ons eigen lot en bovendien is iedereen persoonlijk verantwoordelijk voor zijn/haar geluk. Zo’n ingesteldheid straalt af naar andere mensen en dan krijg je die opgewektheid terug.”

Els: “Het doet me denken aan dat liedje van Miley Cyrus: ‘Flowers’. Soms koop ik mezelf een bos bloemen en dat is dan een ‘klein gelukje’ dat ik mezelf gun. Dat is waar het liedje over gaat: jezelf gelukkig kunnen maken, op eigen kracht.”

Lees het volledige artikel in het juninummer van Ondernemen.