Zijn de top-CEO lonen excessief hoog geworden?

Weinig thema's in het bedrijfsleven lokken meer discussie uit. De naakte bedragen spreken dan ook tot de verbeelding. Volgens de meeste recente cijfers bedraagt het mediane jaarloon van de Bel20 CEO's maar liefst 2,7 miljoen euro. Zijn die lonen buitensporig hoog? In deze video gaat Nathan Van Camp op zoek naar een antwoord.

Mogelijkmakers - Leiden in turbulente tijden

De plotse veranderingen en systeemcrisissen in de afgelopen drie jaar maakt het voor ondernemers moeilijker om goede beslissingen te nemen. Hoe leid je in turbulente tijden? En hoe evolueer je naar een 'Mogelijkmaker'? Daar gaat deze video met Jochanan Eynikel over.

Mogelijkmakers op Kanaal Z

Op 5 februari reikte ETION de Leadership Award uit aan Jef Colruyt. Dit jaar stond de award in het teken van ‘Mogelijkmakers’, Chief Enabling Officers die in een volatiele wereld zowel richting als houvast bieden. Bekijk de reportage die Kanaal Z inblikte over de uitreiking van de award op het ETION Winterevent.

Leader­ship Award-winnaar Jef Colruyt op Z-Ondernemen

Op 5 februari reikte ETION de jaarlijkse Leadership Award uit aan Jef Colruyt. Hoe geef je innovatie kans in een groot bedrijf? En wat ziet hij als grootste uitdaging voor de retailsector? Z-Ondernemen vroeg het aan Jef Colruyt tijdens de uitreiking.

Jef Colruyt wint ETION Leadership Award 2024

Op 5 februari 2024 reikte ETION de jaarlijkse Leadership Award uit aan Jef Colruyt, voorzitter Raad van Bestuur en voormalig CEO van de Colruyt Groep. Dit jaar stond de ETION Leadership Award in het teken van ‘Mogelijkmakers’. Het verbinden van tegenpolen in uitdagende tijden kenmerkt het leider- en ondernemerschap van Jef Colruyt.

Inspiratienota over leiden in turbulente tijden

In deze inspiratienota bespreekt Jochanan Eynikel het belang van enabling leadership voor het navigeren in complexe omgevingen. Wat zijn de kenmerken hiervan? Wat is er nodig om dit te versterken in organisaties?

Koen Staelens over 60 jaar Mariasteen en zijn rol als leider

Zestig jaar geleden startte Mariasteen als een sociale werkplaats met een twintigtal medewerkers die orthopedische schoenen vervaardigden. Vandaag is het een innovatief maatwerkbedrijf, actief in diverse sectoren, dat meer dan 1.000 medewerkers tewerkstelt voor grote internationale klanten zoals Hydro, Atlas Copco of Picanol. Ondernemen ging in gesprek met algemeen directeur Koen Staelens over de evolutie van het bedrijf én van zijn rol als leider.

Philippe Bailleur over de leider als mogelijkmaker

Wie benieuwd is naar een leiderschap op maat van snel veranderende omstandigheden, kan op 5 februari kennismaken met de nieuwe laureaat van de ETION Leadership Award. Het wordt alleszins een ‘mogelijkmaker’. Philippe Bailleur zal die avond een profiel schetsen, maar voor Ondernemen blikte hij al vooruit.

Peggy De Prins over ‘The Dark Side’ van HR

Peggy De Prins kennen we niet meteen van extreme standpunten. Een paar gevatte columns niet te na gesproken, lanceert ze geen kreten. Alleen al daarom intrigeerde haar boek over 'The Dark Side' van HR. Zeker als blijkt dat de professor inpikt op trends die via TikTok de brede media haalden.

Themagroep christelijke spiritualiteit

Zingeving vinden is vooral een kwestie van goed zoeken! ETION vond vier leiders die in hun zoektocht naar verdieping inspiratie vinden in de christelijke spiritualiteit. Met een eigentijdse invulling! Leiders van vandaag, met beide voeten stevig geworteld in hun geloof. Als bron van troost, warmte, verbondenheid en steun.

Via een diepgaande dialoog verkennen we hun diepere drijfveren en ontdekken we hoe zij elke dag kracht putten uit hun spiritualiteit.