ETION Jongeren in gesprek met Frederik Vandermarliere

De naam Vandermarliere klinkt als een klok in de ondernemerswereld. Bijna honderd jaar geleden startte Maurits Vandermarliere in een zolderkamer met de productie van sigaren. Op vandaag telt VCF Cigars meer dan 3500 medewerkers in Handzame, Zwevegem, Sri Lanka en de Dominicaanse Republiek.

Ruimtevaarteconomie: the sky is not the limit

Welke ontwikkelingen kunnen we de komende jaren verwachten? Ligt de toekomst op de maan, of toch eerder op Mars? Welke obstakels moeten we nog overwinnen om te kunnen leven op een andere planeet?

We evolueren onvermijdelijk naar een ruimte-economie. Ontginning van materialen op andere planeten, voedsel kweken op de maan, productie van materialen in een gewichtloze omgeving, behoort dat binnenkort allemaal tot de mogelijkheden? Eén ding staat vast: de ruimtevaart zal onze economie verregaand veranderen.

Workshop met Philippe Bailleur

De wereld is in volle ontwikkeling. Onvoorspelbaarheid, complexiteit en onzekerheid zijn meer dan ooit aan de orde. Hoe bouw je aan een organisatie die voldoende veerkracht heeft om daarmee om te gaan?

Kwartaalupdate (digitaal) 2024

De dolle, dagelijkse nieuwscyclus wordt gedomineerd door razendsnel fluctuerende markten, disruptieve technologieën en geopolitieke dreigingen. In een wereld die bol staat van 24/7 breaking news, is het niet altijd eenvoudig om de rode draad te vinden. Met de ETION Kwartaalupdate zie je weer snel het bos door de bomen!

We bellen stipt om 8 uur in. Geert Janssens (hoofdeconoom) en Hans Diels (expert geopolitiek) geven je in een half uur een update van wat er op economisch en geopolitiek vlak speelt.

Trend Table 2024 (Vilvoorde)

In een razendsnel veranderende wereld moet je als onderneming soepel kunnen bijsturen. Daarom is het belangrijk om vooruit te kijken. Zeker als veranderingen zich vandaag al laten voelen!

In de Trend Table laten vier experts hun licht schijnen op trends die een belangrijke impact zullen hebben op hoe we in de nabije toekomst gaan samenleven en ondernemen.

Tijdens dinergesprekken-rond-de-tafel toets je hun inzichten aan je eigen ervaring en die van de andere deelnemers.

Lefgozers: Chris Derde

ETION Lefgozer Chris Derde deelt graag zijn boeiende verhaal over zijn reis in de wereld van de hernieuwbare energie. Zijn ondernemersavontuur begon in 2000 als pionier met de oprichting, samen met zijn vrouw, van Fortech bv voor de ontwikkeling en realisatie van windprojecten. Een jaar later was hij mede-oprichter van de coöperatieve Wase Wind die uniek is door de volledige focus op het opwekken en leveren van energie uit hernieuwbare bronnen.

Themagroep Risicobuigers

! Deze reeks werd om praktische redenen geannuleerd.

Bij ETION kijken we hoopvol vooruit met enkele ervaringsdeskundigen uit turbulente sectoren. Hoe buig je systematisch risico’s om naar opportuniteiten? Tijdens een vierdelige ontbijtreeks verklappen doorgewinterde risicobuigers hoe zij uitdagingen aanpakten om tot een gewenst resultaat te komen.

Trend Table (Herentals)


! Omwille van praktische redenen hebben we deze Trend Table helaas moeten annuleren.


De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Je moet wel durven vooruitkijken. Zodat je weet welke kansen te grijpen of uitdagingen te omarmen. In tijden van razendsnelle veranderingen bereid je de toekomst daarom best vandaag al voor.

Weerbare organisaties in onzekere tijden

Ieder jaar zijn ondernemers bezig met budget- en kostenbepalingen. Ze gaan daarin na hoeveel omzet ze zullen halen en maken kostenprognoses in de daaropvolgende periodes. Maar, ieder jaar gooide er wel iets of iemand roet in het eten. Hans Diels vertelt in deze video hoe je je organisatie weerbaar maakt in onzekere tijden.

Kwartaalupdate (digitaal) 2023

De dolle, dagelijkse nieuwscyclus wordt gedomineerd door razendsnel fluctuerende markten, disruptieve technologieën en geopolitieke dreigingen. In een wereld die bol staat van 24/7 breaking news, is het niet altijd eenvoudig om de rode draad te vinden. Met de ETION Kwartaalupdate zie je weer snel het bos door de bomen!

We beginnen stipt om 8 uur. Geert Janssens (hoofdeconoom) en Hans Diels (expert geopolitiek) geven je in een half uur een update van wat er op economisch en geopolitiek vlak speelt.