Europa's Groene Trilemma

Opinie van Hans Diels (MVO Vlaanderen, 5 juni 2024)
Is een snelle energietransitie mogelijk in een wereld vol geopolitiek conflict?

Z-Extra: Hans Diels over geopolitieke spanningen

Hoe kunnen bedrijven zich wapenen tegen de oplopende politieke spanningen? In deze aflevering van Z-Extra Geëngageerd Ondernemen (Kanaal Z) bespreekt Francesca Vanthielen met Hans Diels de kwetsbaarheid van bedrijven ten aanzien van geopolitieke disruptie.

Waar blijft productiviteit in deze kiescampagne?

Dat er in de kiescampagne voor 9 juni bitter weinig wordt verwezen naar productiviteitsgroei is een veeg teken. Om de komende jaren de grote uitdagingen het hoofd te bieden, hebben we nood aan hogere economische groei. En dat vergt meer productiviteit én een sterker Europa.

Voeding steeds duurder

De grondstoffen in de voedingsindustrie zijn fors duurder geworden sinds de corona-uitbraak. Dat brengt nogal wat producenten van voeding in de problemen. Ondernemen sprak met Carole Dembour (Fevia), Philippe Weiler (Fairtrade) en chocolatier Jelle Vandenbulcke.

Wat het Europese tripje van president Xi ons kan leren

Opinie van Hans Diels (Het Belang van Limburg, mei 2024)
De Chinese president Xi Jinping trekt door Europa, met een zorgvuldig uitgekiende agenda, selectieve uitnodigingen en cognac als wapen in de strijd. Als we onafhankelijker willen worden van China zullen we het spel op een intelligente manier moeten spelen.

Hans Diels over zijn boek op Kanaal Z

ETION-expert geopolitiek Hans Diels was dit weekend naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Markt onder vuur’ te gast bij Francesca Vanthielen in Trends Talks op Kanaal Z.

Boekvoorstelling 'Markt onder vuur' op Kanaal Z

Op 18 april stelde Hans Diels bij BMW Benelux in Bornem zijn gloednieuwe boek voor. De avond werd verrijkt met een panelgesprek met Stefan Goethaert (CEO Colruyt Group) en Jean-Marc Vandoorne (CEO Biobest). Kanaal Z maakte een reportage en sprokkelde een aantal reacties bijeen.

Tiktok-ban is nieuwe stap in de fragmentatie van het internet

Opinie van Hans Diels (De Standaard, 25 april 2024)
Het internet zou een wereldwijd dorsplein worden, maar het wordt steeds meer een verzameling van aparte, ommuurde dorpspleintjes. Daar is niemand bij gebaat.

Politieke disruptie voor iedereen

Het wordt voor iedere bedrijfsleider, van kmo's tot multinationals, belangrijk om geopolitieke situaties op te volgen. In deze video legt Hans Diels uit waarom.

Hans Diels over 'Markt onder vuur'

Op donderdag 18 april werd in Bornem het nieuwe boek van Hans Diels gelanceerd. In Markt onder vuur legt Hans uit hoe geopolitiek en economie verstrengeld geraakten, wat dat betekent voor landen en bedrijven, en hoe ze hiermee kunnen omgaan. Ondernemen had met hem een uitgebreid gesprek.