skyline San Francisco by night

Outlook Late Night (Leuven)

In deze vernieuwde uitgave van onze jaarlijkse economische vooruitzichten nemen drie gerenommeerde experten plaats op de sofa bij Geert Janssens, hoofdeconoom ETION. Opzet van elke sessie: de hachelijke situatie van de wereldeconomie inschalen.

Outlook Late Night (Leuven)

Info

Na een grondige economische outlook voor België, wordt het venster opengezet voor een ruime blik op de wereld.

Tal van internationale risico’s bedreigen het Europese - en bij uitbreiding het Westerse - welvaartsmodel. De klimaattransitie maakt deze uitdagingen nog complexer. Valt deze puzzel überhaupt nog op te lossen? Met welke scenario’s moeten we rekening houden?

Geert Janssens gaat, samen met drie gasten, op zoek naar gepaste antwoorden. In Leuven zijn dat: 

  • Koen De Leus, chief economist BNP Paribas Fortis
  • Jan Longeval, owner Kounselor Consulting
  • Hans Bevers, chief economist Degroof Petercam

In onze vernieuwde outlook geven we je eerst ruim de kans om te netwerken tijdens een walking dinner. Daarna start de Outlook 'Late Night'. We sluiten af met een kort napraatmoment en drink.
 

3 data, 3 locaties

Kan je er niet bij zijn op 16 november? Misschien past een van de andere ETION Outlooksessies wel in je agenda.

Programma
18:30 uur onthaal, netwerking en walking dinner
20:00 uur Outlook Late Night
21:30 uur afsluitende drink
22:00 uur einde
Waar
Faculty Club, Leuven

Groot Begijnhof 14
3000 Leuven

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 135 pp voor leden (excl. btw)
€ 165 pp voor niet-leden (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.

Koen De Leus

chief economist
BNP Paribas Fortis

Koen De Leus (1969) studeerde Handelswetenschappen aan EHSAL. Hij startte zijn loopbaan als analist bij Tijd Beursmedia. Daarna was hij hoofdeconoom bij Uitgeversbedrijf Tijd. Van 2006 tot 2016 werkte hij in diverse economische functies bij KBC. Sinds 2016 is Koen chief economist bij BNP Paribas Fortis. Hij is ook gastdocent ‘Behavioral Finance’ in het programma Investment Management aan de EHSAL Management School. Hij is ook (co)-auteur van verschillende boeken.

Jan Longeval

owner, Kounselor Consulting BV
adjunct professor of finance, Vlerick Business School

Voormalig hoofd vermogensbeheer en lid van het groepsdirectiecomité en de raad van bestuur van Bank Degroof (Petercam). Lid van de raad van bestuur, van het auditcomité en voorzitter van het Investeringscomité van Synatom (Engie groep). Adjunct professor of finance aan de Vlerick Business School. Voorzitter werkgroep duurzaam beleggen ('ESG') van PensioPlus, de Belgische Federatie van Pensioeninstellingen; expert in ESG en impact beleggen.  Raadgever van meer dan 20 Belgische OFP pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en universiteiten. Auteur van ‘God Dobbelt niet op de Beurs’ en van ‘Heavy Metal’, over goud, geld en monetaire inzichten.

Hans Bevers

chief economist
Degroof Petercam

Hans Bevers (1982) behaalde een master in de economische wetenschappen (2004) en een bachelor in de filosofie (2023), beide aan de Universiteit Antwerpen. Hij begon bij KBC in 2005, waar hij zich toelegde op de Belgische en Europese economie. In 2011 werd hij econoom bij Petercam waar hij de economische vooruitzichten voor de belangrijkste groeilanden schetste. Sinds 2016 is hij hoofdeconoom bij Degroof Petercam. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het wereldwijde macro-economische scenario. Hij is de auteur van het boek 'Achteraf is het makkelijk' (2018), over de grote economische crisissen uit het verleden en de belangrijkste lessen die daaruit getrokken kunnen worden.