Geert Janssens

GEERT JANSSENS, HOOFDECONOOM

Geert Janssens is hoofdeconoom en expert participatief ondernemen. Hij publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen stuurt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op betrokkenheid en gericht op duurzaamheid. Geert is een veelgevraagd spreker en maatschappelijk geëngageerd, onder meer als bestuurder in verscheidene non-profitorganisaties.

 

Thema’s (Nederlands/Engels)

  • Participatieve businessmodellen
  • Duurzaam en circulair ondernemen
  • Economische outlook
  • Financiering ondernemingen

Je kan Geert ook vragen voor een op maat gemaakte economische vooruitblik met aandacht voor zowel maatschappelijke als sectorspecifieke trends.

Sneak Peak

Publicaties

In zijn recentste boek, Iedereen Eigenaar (LannooCampus, 2021), brengt Geert participatief ondernemen terug tot zijn essentie. Hoe maak je financieel eigenaarschap concreet en hoe zorg je ervoor dat medewerkers met volle overgave de ‘extra mijl’ willen gaan. Eerder verschenen van hem De Muizenval (Davidsfonds, 2014) en De Bewuste Belegger (AUP, 2017). Daarin wordt de werking van het financieel systeem kritisch onder de loep genomen. In Waardevol Werkloos (LannooCampus, 2019) gaat hij na hoe automatisering en digitalisering ons samenlevingsmodel onder druk kunnen zetten.

Terug naar Experten & Thema's