man trekt hemd open waardoor t-shirt met de tekst team player zichtbaar wordt

Workshop: hoe bouw je een sterk team?

groepsdynamica voor leidinggevenden

Je groep verbinden tot een hecht team, daarin ligt de kern van sterk leiderschap. In deze workshop, begeleid door Roel Thyssen (Taking Wing), leer je hoe je een team bouwt dat straffe resultaten neerzet.

Workshop: hoe bouw je een sterk team?

Info

Een groep individuen is nog geen team. En een team is nog altijd een groep mensen met een eigen dynamiek. Je team als groep leren lezen en leiden, is een blijvende uitdaging. Ook voor ervaren leidinggevenden…

In deze workshop leer je hoe je van een groep een team maakt en hoe je een team laat groeien. Jij krijgt als leidinggevende een team dat straffe resultaten neerzet en een groep waarin medewerkers gestimuleerd worden om zichzelf te ontwikkelen.

Kunnen werken met je team als groep is essentieel voor sterk leiderschap. De kwaliteit van je groep heeft immers een directe impact op de motivatie van je medewerkers en de prestaties van je onderneming. In welke mate ben jij je bewust van wat er leeft in een groep? En weet je hoe je daar gericht op kan inspelen? Welke aandacht geef jij aan de kwaliteit van je groep? Hoe stimuleer jij je team om te groeien?

Jij bent het vertrekpunt

Jij als mens met al je kwaliteiten om te sturen en te ondersteunen, staat centraal. Je ontwikkelt de vaardigheid om te lezen en onder woorden te brengen wat er onder de oppervlakte in een team speelt.

Je krijgt inzicht in de dynamiek van een groep, hoe je gericht inspeelt op groepsgedrag en effectief omgaat met stoorzenders. Je leert verandering bewust richting te geven en weerstand om te vormen tot een kans om meer engagement te creëren.

De workshop bestaat uit twee losse dagen. Op de eerste dag gaan we op zoek naar wat de essentie van een team is en jouw rol daarin als leidinggevende. Dag twee focust op het herkennen van groepsdynamieken in teams, en op de interventies die jij kan inzetten om je team te laten groeien.

Nieuwe inzichten, goede setting, ervaren trainer (Koen Vanlommel, managing director Netropolix-COVR-Netflow Group)

Je leert….
  • veel voorkomende teamdynamieken en groepsrollen makkelijker te herkennen;
  • gepast in te spelen op groepsenergie en meer grip te krijgen op groepsprocessen;
  • tegelijk de balans te bewaken tussen persoonlijke aandacht en de groep;
  • je team te motiveren tot gedragsverandering die persoonlijke groei stimuleert;
  • meer plezier te halen uit het werken aan en met je team.

We werken volgens een ervaringsgerichte aanpak met ruimte voor praktijkcases en het delen van ervaringen. Enkele verhelderende begrippenkaders en bruikbare handvaten doen de rest.

Doelgroep

Deze workshop is voor iedereen die van een groep een echt team wil maken of teams wil laten groeien: bedrijfsleiders, directieleden, HR professionals en leidinggevenden die een team aansturen van minstens vier medewerkers. De groep is beperkt tot 8 deelnemers.

Verrassende en leerrijke workshop waarin de trainer op een zeer creatieve en interactieve manier aan de slag gaat met groepsdynamica. (Kathleen Piedfort, assistent labmanager Lavetan)

Programma
donderdag 8 februari 09:00-17:00 uur essentie van een team & jouw rol als leidinggevende
dinsdag 5 maart 09:00-17:00 uur groepsdynamieken & interventies
Waar
De Schuur, Aalst

Frans Roucelstraat 3
9300 Aalst

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.400 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
Kosteloos annuleren kan tem 07/01/2024, tot 21/01/2024 is 50% van het bedrag verschuldigd, nadien het volledige bedrag.
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Roel Thyssen

trainer, coach
Taking Wing

Roel is al meer dan 15 jaar actief op het snijvlak van mens en organisatie. Als coach, trainer, facilitator of HR project manager activeert en ondersteunt hij de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Vanuit gedrevenheid, degelijkheid en hartelijkheid.