illustratie: man met verrekijker kijkt vanuit opengeklapte wereldbol

Outlook 2023 (Leuven)

De roaring twenties komen maar moeizaam op gang. Geert Janssens en Philippe Gijsels gaan samen met Ignace Van Doorselaere op zoek naar lichtpunten en opportuniteiten voor groei.

Outlook 2023 (Leuven)

Info

De aanhoudende Russische agressie in Oekraïne blijft als een donkere wolk boven de toekomst van de wereldeconomie hangen. Stijgende energieprijzen, haperende supply chains, torenhoge inflatie, stijgende rentes en toenemende ongelijkheid.

De optimistische voorspellingen van de roaring twenties bleken tot nog toe een maat voor niets. De beloofde economische herstelgolf post-corona heeft zand in de motor.

Vijftig tinten grijs

Keldert onze koopkracht en het consumentenvertrouwen? Met stagflatie en recessie aan de einder? Of kan de Westerse economie alsnog de rug rechten? En is er beterschap op de arbeidsmarkt, of is talentschaarste een blijver?

ETION-hoofdeconoom Geert Janssens en Philippe Gijsels, chief strategy officer BNP Paribas Fortis, nuanceren de sombere vooruitzichten. Zij gaan in een gesprek met Ignace Van Doorselaere, CEO Neuhaus, op zoek naar lichtpunten en opportuniteiten voor groei.

Achteraf krijg je een exemplaar van Ignaces laatste boek 'De essentie. Bedenkingen van een bedrijfsleider' mee naar huis.

Programma
18:30 uur onthaal en walking dinner
19:30 uur Outlook 2023
21:00 uur vervolg walking dinner
22:30 uur einde
Waar
Faculty Club, Leuven

Groot Begijnhof 14
3000 Leuven

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 140 pp voor leden (incl. boek, excl. btw)
€ 155 pp voor niet-leden (incl. boek, excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.

Ignace Van Doorselaere

CEO
Neuhaus

Ignace Van Doorselaere heeft ondernemen in zijn bloed zitten. De slagerszoon studeerde aan de HoGent en haalde later een MBA aan de Wharton Business School.  Eind vorige eeuw werkte hij als hoofd overnames en strategie voor AB Inbev. Daarna stond hij 12 jaar lang aan het roer bij lingeriefabrikant Van de Velde. Op dit ogenblik is hij CEO van pralinefabrikant Neuhaus.