tekening The Edison multipolar dynamo

Denkers voor doeners XL: Over-Werk

In deze XL-editie van Denkers voor Doeners nemen we je mee naar een afgelegen landhuis in de Ardennen waar we ons verdiepen in het denken over werk, arbeid en menselijke dadingsdrang.

Denkers voor doeners XL: Over-Werk

Info

De menselijke evolutie en geschiedenis zijn voor een groot stuk bepaald door ons werk en hoe we ons ertoe verhouden. Via werk zetten we onze omgeving naar onze hand. Structureren en plannen we. Zo vormt werk een wezenlijk kenmerk van de mens. Ik werk, dus ik ben?

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat doorheen de geschiedenis heel wat denkers hebben nagedacht en geschreven over het thema ‘werk’. In deze XL-editie van Denkers voor Doeners nemen we je mee naar een afgelegen landhuis in de Ardennen, waar we ons verdiepen in het denken over werk, arbeid en menselijke dadingsdrang. Een thema dat ook vandaag volop actueel is in het licht van langere loopbanen, werkbaar werk, robotisering en artificiële intelligentie.

Denkwerk in alle rust

We focussen op het werk van een aantal denkers die diepgaand over de betekenis van werk gereflecteerd hebben, zoals Bernard De Mandeville, Adam Smith, Ricardo, Marx, Max Weber, Keynes, Hannah Arendt,...

Daarnaast gaan we aan de hand van een aantal interactieve denkoefeningen en dialoogmomenten ook dieper in op jullie eigen opvattingen over de betekenis van werk.

Meer info vind je op de infofiche.

Waar
De Pastorie, La Roche-en-Ardenne

Vecmont 13
6980 Vecmont (La Roche-en-Ardenne) 

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.450 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
Kosteloos annuleren kan tot 27/01/2024. Vanaf 28/01 is de annulatiekost 50%, vanaf 10/02 is het volledige bedrag verschuldigd.
Meer info
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Spreker(s)

Jochanan Eynikel

businessfilosoof - expert mensgericht ondernemen
ETION

Jochanan Eynikel (1981) is master in de wijsbegeerte en audiovisuele journalistiek. Zijn bijdragen richten zich op het raakvlak tussen ethiek, filosofie en economie. Hij is auteur van Check-In en Robot aan het stuur.

Nathan Van Camp

community-bouwer - expert filosofie & economie
ETION

Nathan Van Camp (1980) is master in de politieke wetenschappen en doctor in de wijsbegeerte. Hij is community-bouwer bij ETION en wetenschappelijk medewerker bij het Centrum voor Europese Filosofie van de Universiteit Antwerpen. Zijn wetenschappelijke publicaties situeren zich op het snijvlak van politiek, ethiek en technologie.