campagnebeeld Heartware

Word Heartware donor

Digitalisering gaat razendsnel. Niet alleen op het werk, maar ook daarbuiten moet je almaar meer online: huiswerk maken, een treinticket kopen, solliciteren, je belastingaangifte indienen. Handig, maar niet voor iedereen! 40% van de Belgen is digitaal kwetsbaar en 24% van de personen met een laag inkomen maakt nooit gebruik van het internet.

Gezinnen in kansarmoede hebben veel uitdagingen. Het aanschaffen van een laptop is daar één van. Terwijl een laptop een onmisbaar werkinstrument is, zeker ook op school. Ondernemers voor een Warm België en Telenet slaan daarom de handen in elkaar met Unizo, Voka, VKW Limburg en ETION om daar samen iets aan te doen.

Bijna 4.000 gezinnen kregen in 2022 al een laptop. Tijdens de Warmste Week wil Ondernemers voor een Warm België er nog 5.000 extra vinden.

Maak heartware van je hardware

Heb jij in je bedrijf nog laptops die niet meer worden gebruikt? Die kunnen nog meer dan je denkt. Zoals iemand aan een job helpen, een kind online les laten volgen of een gezin verbinden met de buitenwereld.

Samen zorgen we ervoor dat jouw oude laptop een nieuw leven krijgt. Bij mensen die het hard kunnen gebruiken. Doe jij ook mee?