Nieuwe stagebedrijvenbank VDAB

Fotograaf
iStock by Getty Images

Het belang van levenslang leren staat als een paal boven water. Samen met zijn partners bouwt VDAB dagelijks aan een klimaat waarin bijleren en bijscholen hoog op de agenda staan. VDAB werkt vanaf nu met een gloednieuwe stagebedrijvenbank waarin bedrijven zich als leerplek kunnen aanbieden.

Stagebedrijvenbank vervangt WeLP

Tot voor enkele maanden konden werkgevers een stageplek aanbieden op de databank WeLP. VDAB streeft echter voortdurend naar een verbetering van de dienstverlening, nam afscheid van de databank WeLP en bouwde een nieuwe stagebedrijvenbank.

Op de werkvloer ontstaat toekomstig talent

VDAB zet al jaren in op het klaarstomen van toekomstig talent, dankzij opleidingen op de werkvloer. Het wil werkgevers warm maken om daar ook blijvend op in te zetten. Wanneer bedrijven zich registreren als stageplek geven ze niet alleen de kans aan kandidaten om zich bij te scholen. Ze maken ook kennis met heel wat stagiairs en toekomstige medewerkers. Daarnaast krijgen de medewerkers van het bedrijf de kans om hun kennis en kunde te delen met kandidaten die nog enkele competenties missen.

Je stageplaats eenvoudig melden

Vanaf nu hoeven werkgevers hun stageplaats niet meer door te geven via hun online dossier ‘Mijn VDAB’. Het kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar vacatures@vdab.be of telefonisch contact op te nemen met 0800 30 700. De werkgever moet enkel vermelden om welke functie het gaat en niet langer preciseren om welke periode het gaat. Wanneer VDAB een werkzoekende heeft die matcht met de stageplaats, wordt contact opgenomen met het bedrijf en worden de mogelijkheden bekeken.