Zoubida Barka (Officenter) en Maxime en Geert Kenis van OVWB stellen de Brooddoosnodig-actie voor

Kansarme kinderen helpen is brood(doos)nodig!

Officenter is een businesscenter dat vaste kantoren, coworkingspaces, flexkantoren, meetingrooms, opslagruimtes en ateliers aanbiedt aan ondernemers, start-ups en studenten. Het investeert in het welzijn van zijn klanten. Directeur klantenrelaties Zoubida Barka. “We zorgen voor gratis fruit en zuiver drinkwater. Een wellbeing manager staat ter beschikking, er zijn maandelijkse stoelmassages en we nemen samen met onze klanten deel aan lokale sportevenementen.”

Menslievend

Officenter heeft niet alleen aandacht voor een goede gezondheid en welzijn. De organisatie noemt zichzelf menslievend en illustreerde dat eerder met de sponsoring van Huis Erika Thijs, dat kankerpatiënten ondersteunt. Ook zagen een aantal sociale projecten het levenslicht, in samenwerking met Kids 4 Kids, dat zich inzet om gratis sport en ontspanning aan te bieden aan kwetsbare kinderen.

Na een bijdrage aan De Warmste Week van StuBru en een kledinginzameling vorig jaar, werd in 2023 geopteerd voor een partnerschap met Ondernemers voor een Warm België (OVWB). Zoubida: “We hebben met OVWB gemeen dat we werken voor en met ondernemers en dat we een breed netwerk van klanten hebben. Bovendien steunen we graag menslievende initiatieven als ze passen in ons verhaal. We willen elk jaar ergens onze schouders onder zetten. Dit jaar viel de keuze op OWVB.”

Wie ons initiatief steunt, kan voor 300 euro de brooddoos van een kind een schooljaar lang vullen.

Brooddoosnodig

Ondernemers voor een Warm België (OVWB) zet zich in tegen kansarmoede bij kinderen. Eén van de initiatieven heet ‘brooddoosnodig’ en ontstond door de vaststelling dat liefst 40% van de kinderen naar school gestuurd worden met een lege brooddoos. Maxime Kenis van OWVB licht toe: “Wie ons initiatief steunt, kan voor 300 euro de brooddoos van één of meerdere kinderen een schooljaar lang vullen. We hielpen al meer dan 2200 kinderen en verwelkomen nu de steun van Officenter in Limburg.”

Lees het volledige artikel in het septembernummer van Ondernemen.