witter labrador in mensenkleren

Er zit een witte raaf in iedereen

Werkgevers gaan nog te vaak op zoek naar de perfecte kandidaat. Sommige profielen beantwoorden minder aan dat beeld, doordat ze minder ervaring hebben op een bepaald domein, of nog niet over alle gevraagde competenties beschikken. En daardoor mis je als werkgever heel wat potentiële kandidaten.

Daarom is het belangrijk dat je verder kijkt dan het diploma of de vereiste ervaring en je openstelt voor profielen die op het eerste zicht niet lijken te matchen met je vacatures.

‘Maak je witte raaf samen met VDAB’

campagnebeeld VDAB met witte labrador

Onder het masker van een creatieve toekan of een behendige antilope kan net zo goed de witte raaf zitten waar jij naar op zoekt bent. VDAB wil werkgevers overtuigen om open te staan voor een breed aanbod aan werkzoekenden, die nog niet helemaal ‘af’ zijn. 

Samen met VDAB kan je mee investeren om de werkcompetenties én de soft skills van je toekomstige werknemer bij te spijkeren, en zo die witte raaf in elke medewerker naar boven te halen. Met opleiding, werkplekleren, taalopleidingen op de werkvloer, begeleiding,...

De krapte op de arbeidsmarkt betekent ook een kans: door te geloven in wat mensen kunnen, zullen ze na een goede opleiding op de werkvloer maar al te gemotiveerd zijn om zich in te zetten in een bedrijf.

Ook soft skills winnen steeds meer aan belang

Sterk ontwikkelde persoonlijke vaardigheden, zoals plannen en organiseren of samenwerken, betekenen een steeds groter voordeel op de werkvloer. Ga ook aan de slag met kandidaten die misschien nog niet alle technische skills voor de job beheersen, maar wel de goede mindset en relevante soft skills al op zak hebben.

Meer info: vdab.be/werkgevers