Aanbod spiritualiteit voor ondernemers

Fotograaf
Shutterstock

In het hectische ondernemersbestaan draait alles rond snelle beslissingen, ‘just in time’-leveringen, groeicijfers,... Ondernemen vraagt veel doe-werk, maar wanneer is er nog eens ruimte voor het diepere denkwerk?

Steeds meer mensen voelen de nood om te reflecteren over hun drijfveren en inspiratie, over balans en verdieping. Ook in onze ondernemingen. We willen stilstaan bij wat we doen, waarom we dat doen en of we daar gelukkiger mee worden. We zoeken naar innerlijke bevrijding, zodat onze diepere persoonlijke kracht helemaal tot ontplooiing kan komen.

In 2018 lanceerde ETION verschillende nieuwe initiatieven om de leden te helpen bij deze spirituele zoektocht. Ook in 2019 kan je bij ons terecht voor het diepere denkwerk. Alvast een overzicht van het aanbod waaraan je je mag verwachten.

 • Themagroep ‘Denkers voor doeners’
  Een traject van 4 bijeenkomsten in kleine groep, waarin we telkens vertrekken vanuit inspirerende teksten van grote denkers als Plato, Ghandi en A.F. Schumacher. Vervolgens gaan we op zoek naar wat jou als ondernemer inspireert en drijft in leven en werk.
 • 24 uur abdij: Zenvol ondernemen
  Ga even offline en maak kennis met zazen, de praktijk van zittende meditatie. Bart Weetjens, erkend zenmonnik en sociaal ondernemer, leidt je in in deze eeuwenoude meditatievorm en deelt hoe zazen zijn eigen ondernemerschap en leven oriënteert. Een initiatief in samenwerking met SPES-forum vzw.
 • Workshop: Managen van persoonlijke energie
  Onze persoonlijke energie is onze kostbaarste hulpbron om ons leven zin en betekenis te geven. Deze workshop reikt adviezen, kaders en tips aan voor je persoonlijk energiemanagement. We kijken ook naar de bouwstenen van een goed, ondersteunend beleid naar medewerkers toe.
 • Themagroep christelijke spiritualiteit en leiderschap
  Verspreid over 4 sofagesprekken maak je in intieme kring kennis met personen die christelijke spiritualiteit hebben weten te verankeren in hun dagdagelijkse leven. 4 leiders die met hun voeten geworteld in het geloof staan, geven je een unieke inkijk op hun diepere drijfveren.

Meer info en inschrijven via Matthias Van Overtveldt