magazijn van Elopak Terneuzen

War for talent - gluren bij de buren

We nemen een kijkje nèt over de grens in Nederland. Hoe gaan ze daar om met de schaarste op de arbeidsmarkt? Ervaringsuitwisseling met VDAB en UWV, gevolgd door een bezoek aan verpakkingsexpert Elopak Terneuzen.

War for talent - gluren bij de buren

Info

De schaarste op de arbeidsmarkt is de afgelopen maanden alleen maar verder toegenomen in West- en Oost-Vlaanderen. Ook in Nederland wordt het steeds moeilijker om nieuwe medewerkers te vinden.

Op 24 maart steken we de grens over naar Terneuzen en gaan we met onze noorderburen dieper in op de war for talent.

Tomas Quaethoven, arbeidsmarktexpert VDAB, analyseert de krapte op de Vlaamse arbeidsmarkt én belicht een aantal heersende tendensen.

Tijdens een ervaringsuitwisseling met VDAB en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) gaan we dieper in op de huidige arbeidsmarktsituatie in Vlaanderen én Nederland. Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) verzorgt in Nederland voor een stuk dezelfde werking als de VDAB. We gaan na of er wezenlijke verschillen zijn tussen de Vlaamse en de Nederlandse aanpak van de war for talent. Verder staan we ook stil bij de meerwaarde van ‘crossborder’-samenwerkingen.

Daarna duiken we in de praktijk. We gaan op bezoek bij verpakkingsexpert Elopak Terneuzen, onderdeel van de Noorse Elopak Groep, om van binnenuit te bekijken hoe zij omgaan met de war for talent.

Programma
11:30 uur - 14:30 uur kennismakingslunch en lagelanden panelgesprek
14:30 uur - 16:30 uur praktijkcase van en bezoek aan Elopak
Waar
CO3 Campus, Terneuzen

Zeelandlaan 2
4538 CA Terneuzen
Nederland

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 150 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Veli Eryürük

senior hr officer
Elopak

Ingrid De Leeuw

Eures Adviseur
UVW

Tomas Quaethoven

arbeidsmarktexpert Oost-Vlaanderen
VDAB