op weg naar Santiago de Compostela

Themagroep leiderschap en christelijke spiritualiteit (2022)

Een reeks van 4 sofagesprekken waarin je in intieme kring kennismaakt met leiders die christelijke spiritualiteit verankeren in hun dagdagelijkse leven.

Themagroep leiderschap en christelijke spiritualiteit (2022)

Info

Zingeving vinden, is vooral een kwestie van goed zoeken! ETION vond vier leiders die in hun zoektocht naar verdieping inspiratie vinden in de christelijke spiritualiteit. Met een eigentijdse invulling! Leiders van vandaag, met beide voeten stevig geworteld in hun geloof. Als bron van troost, warmte, verbondenheid en steun.

Via een diepgaande dialoog verkennen we hun diepere drijfveren en ontdekken we hoe zij elke dag kracht putten uit hun spiritualiteit.

 • Jurgen Van Poucke, directeur Brusselse gevangenissen - wo. 09/03
  Gevangenen komen op een dag weer vrij. Ze worden dan opnieuw deel van de samenleving. Reïntegratie in de maatschappij begint bij de vraag: hoe willen we dat ze vrij komen? Ieders veiligheid staat of valt bij straffen die het beste in mensen versterken. Een degelijk en efficiënt rehabilitatiebeleid is daarom een maatschappelijke plicht.

 • Eric Seghers, econoom Abdij Averbode - wo. 18/05
  Bijna 900 jaar wonen er Norbertijnen in Averbode. Al die tijd heeft de orde een sterk sociaal en opvoedkundig engagement voor de gemeenschap rondom.  De abdij heeft altijd het spirituele leven verbonden met haar engagement voor de samenleving. Ook vandaag krijgen mensen met een beperking er arbeidskansen. (inclusief bedrijfsbezoek Abdij Averbode)

 • Erik Hendriks, oprichter Sylvester Productions- wo. 09/11
  Erik is ervan overtuigd dat de bijdrage van christenen in het maatschappelijk debat in de huidige samenleving relevant en belangrijk is. Spiritualiteit krijg je op veel plekken mee in het leven: in opvoeding, in onderwijs, door relaties, gezin. Dus waarom niet in amusementsprogramma’s die vertrekken vanuit christelijke waarden?

 • Uma Wijnants, directeur Kerk in Nood - ma. 12/12
  Uma Wijnants, geboren in India en samen met haar broer geadopteerd door Vlaamse ouders, heeft zich geëngageerd voor de wereldwijde Kerk. Ze pleit voor profetisch gedrag in woorden en daden met respect voor nationaliteit, huidskleur en persoonlijke levensgeschiedenis. Een geloofwaardig leiderschap op basis van waarden en normen.

De gesprekken worden gemodereerd door Hans GeybelsLogia.
 

uur topic
18:30 onthaal & informeel samenzijn tijdens de maaltijd
19:30 sofagesprek op veilige afstand
22:00 gelegenheid om na te praten
Waar
Centrum Eenheid, Wezemaal

Centrum Eenheid
Aarschotsesteenweg 381
Wezemaal

 

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 820 (excl. btw) voor de reeks van 4 bijeenkomsten.
Inschrijven voor afzonderlijke sessies is niet mogelijk.
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Annemie De Proft

Annemie De Proft

0473 51 91 35