Yves Aertssen

Soudal Panoramagesprek: Yves Aertssen (CEO Aertssen Group)

Bouwonderneming Aertssen Group won in 2022 de titel 'Onderneming van het Jaar' na 10 jaar indrukwekkende groeicijfers. Reden genoeg voor een lunchgesprek met CEO Yves Aertssen.

Soudal Panoramagesprek: Yves Aertssen (CEO Aertssen Group)

Info

Op het Soudal Panoramagesprek maak je kennis met Yves Aertssen, co-CEO van Aertssen Group. Het bouwbedrijf dat in 2022 nog werd bekroond met de titel 'Onderneming van het Jaar'.

Aertssen is een tweede- en derdegeneratiefamiliebedrijf dat gebouwd is op de stevige fundamenten. Door het familiecharter is iedereen ervan doordrongen dat ze het bedrijf in bruikleen hebben voor de volgende generaties. Een blik op de heel lange termijn die stabiliteit en rust geeft.

De voorbije tien jaar kon de groep indrukwekkende groeicijfers voorleggen. Tot 2019 was die groei organisch, daarna evolueerden ze door overnames naar een multidisciplinaire multinational. Met het Midden-Oosten als tweede thuisbasis en projecten in meer dan dertig landen.

De diversificatie van de groep is heel natuurlijk ontstaan, toen de tweede generatie haar weg zocht in het bedrijf. Ondernemerschap is jezelf altijd blijven heruitvinden. Dat is ook hoe grootvader Marcel oorspronkelijk begonnen is. Toen zijn boerderij plaats moest maken voor de uitbreiding van de haven, kocht hij een kraan om mee te bouwen aan die haven.

70 jaar later is Aertssen Group een succesverhaal van inventief omgaan met onverwachte uitdagingen. Moeilijkheden zijn onvermijdelijk, maar door vindingrijk te zijn, kom je altijd tot oplossingen. Klimaatuitdagingen, klassiek een heikel punt in de bouwsector, zien ze niet als een last, maar als opportuniteit om hun businessmodel aan te passen.

In de jaren ‘90 van de vorige eeuw waren ze hun tijd al ver vooruit met de Antwerp Recycling Company. Aertssens recyclagenormen zouden later wetgeving worden. Met Smartyard ontwikkelden ze een digitaal platform voor de huur en verhuur van bouwmaterieel. Een markt met in Europa een potentieel van 40 miljard euro.

Benieuwd naar het opmerkelijke groeiverhaal van een familiebedrijf met internationale ambitie? Dan mag je dit Soudalgesprek beslist niet missen.

Waar
Soudal, Turnhout

Everdongenlaan 18
2300 Turnhout

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 145 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)