Outlook 2023 (Boechout)

De roaring twenties komen maar moeizaam op gang. Geert Janssens en Philippe Gijsels gaan samen met Karl Hermans op zoek naar lichtpunten en opportuniteiten voor groei.

Outlook 2023 (Boechout)

Info

De aanhoudende Russische agressie in Oekraïne blijft als een donkere wolk boven de toekomst van de wereldeconomie hangen. Stijgende energieprijzen, haperende supplychains, torenhoge inflatie, stijgende rentes en toenemende ongelijkheid.

De optimistische voorspellingen van de roaring twenties bleken tot nog toe een maat voor niets. De beloofde economische herstelgolf post-corona heeft zand in de motor.

Vijftig tinten grijs

Keldert onze koopkracht en het consumentenvertrouwen? Met stagflatie en recessie aan de einder? Of kan de Westerse economie alsnog de rug rechten? En is er beterschap op de arbeidsmarkt, of is talentschaarste een blijver?

ETION-hoofdeconoom Geert Janssens en Philippe Gijsels, chief strategy officer BNP Paribas Fortis, nuanceren de sombere vooruitzichten. Zij gaan in een gesprek met Karl Hermans, CEO van SAS Koffie, op zoek naar lichtpunten en opportuniteiten voor groei.

Kan je er niet bij zijn op 6 december? Misschien past een van de andere ETION Outlooksessies wel in je agenda.
 

Programma
18:30 uur onthaal en walking dinner
19:30 uur Outlook 2023
21:00 uur vervolg walking dinner
22:30 uur einde
Waar
Hof van Reyen, Boechout

Oudebaan 37
2530 Boechout

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 135 pp voor leden (excl. btw)
€ 150 pp voor niet-leden (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Rashida Houari

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.

Philippe Gijsels

chief strategy officer
BNP Paribas Fortis

Philippe Gijsels is een enthousiaste beleggingsprofessional, een zeldzame uitzondering die van zijn hobby zijn beroep wist te maken. Hij studeerde economie en financiële analyse, las massa’s boeken over beleggen en vele andere topics en werkt nu al bijna 20 jaar voor de Fortis-‘familie’.

Karl Hermans

CEO
SAS Koffie

Karl Hermans is een telg van de stichtersfamilie van de beursgenoteerde Miko Group. Gebeten door internationale handel, werkte hij eerst als makelaar in maritieme cargoverzekeringen, voor hij Miko vervoegde als exportmanager. Daar groeide hij door tot bestuurder en managing director van de, ondertussen verkochte, kunststofactiviteiten. Sinds dit jaar is hij CEO van SAS Koffie, dat eind 2021 werd overgenomen.