Jan Craps

Leiders in alle staten: Jan Craps

Voor sommigen is Vlaanderen simpelweg te klein. Ze hebben hun vleugels uitgeslagen en een internationale carrière uitgebouwd. Maak kennis met Jan Craps, president APAC Zone AB InBev, China.

Jan Craps

Leiders in alle staten: Jan Craps

Info

Er zijn mensen voor wie het bescheiden Vlaanderen simpelweg te klein is. Vlamingen die hun vleugels hebben uitgeslagen en ver van de eigen kerktoren een internationale carrière hebben uitgebouwd. In onze nieuwe digitale sessies 'Leiders in alle staten' maak je kennis met succesvolle Vlamingen op verre continenten.

AB InBev mag dan wel al geruime tijd zijn Belgische wortels ontgroeid zijn, toch zetelt er momenteel nog één Belg in het globale directiecomité, de geboren Assenaar Jan Craps. Wat voorafging was een lange tocht door alle geledingen van de biergigant.

Een echt geheim voor zijn succes is er niet.  Mensen uit zijn omgeving stellen dat hij vooral vlot en duidelijk kan communiceren, zowel met de top als met de medewerkers op de vloer. Ze omschrijven hem als een natuurlijke leider die eerst grondig zal luisteren vooraleer hij beslissingen neemt. Zelf ziet hij zich vooral als iemand die de dingen altijd simpel tracht te houden.

Zijn verwezenlijkingen binnen de groep zijn dan ook niet min. Craps is verantwoordelijk voor diverse overnames in opkomende niches zoals craft beers en lanceerde o.a. een alcoholvrije Budweiser. Zijn grootste verwezenlijking was echter de beursgang in Hongkong van Budweiser Brewing Company APAC in 2019. Afwachten wat de toekomst in petto houdt voor Craps, maar zoals steeds bij AB InBev is de sky the limit.

Ook in deze reeks
  • Jan De Backer (dinsdag 15/03) ontwierp technologie om de longen beter in kaart te brengen waarmee hij nu de wereld verovert.
Programma
12:00 uur keynote & vragen
13:00 uur einde
Waar
digitaal
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 55 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Rashida Houari

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Jan Craps

president APAC Zone
AB InBev, China

Jan startte na zijn studies handelsingenieur en een korte periode bij McKinsey zijn loopbaan bij AB InBev als merkenmanager van Jupiler en Beck's. Na een korte periode in Frankrijk werkte hij bijna vier jaar in het Belgisch filiaal als directeur logistiek en sales director. 2011 was het beginpunt van zijn internationale carrière binnen de groep. Hij vertrok naar de Canadese dochter Labatt waar hij al snel opklom naar de positie van country manager. In de zomer van 2016  trok hij naar Australië waar hij hoofd werd van de divisie Azië-Zuid. Sinds 2019 resideert hij in Shanghai van waaruit hij zowel de rol als CEO van Budweiser APAC als hoofd van AB InBev Azië op zich neemt.