wereldbol met op de achtergrond tv-schermen

Kwartaalupdate (digitaal) 2023

In anderhalf uur krijg je een update van de geopolitieke en economische actualiteit en diepen we, samen met een gastspreker, een actueel thema uit.

Kwartaalupdate (digitaal) 2023

Info

De dolle, dagelijkse nieuwscyclus wordt gedomineerd door razendsnel fluctuerende markten, disruptieve technologieën en geopolitieke dreigingen. In een wereld die bol staat van 24/7 breaking news, is het niet altijd eenvoudig om de rode draad te vinden. Met de ETION Kwartaalupdate zie je weer snel het bos door de bomen!

We beginnen stipt om 8 uur. Geert Janssens (hoofdeconoom) en Hans Diels (expert geopolitiek) geven je in een half uur een update van wat er op economisch en geopolitiek vlak speelt.

Het volgende uur diepen we, samen met een gastspreker, een actueel thema uit. Uiteraard is er daarbij ook ruimte voor jouw vragen.

  • 22/03: Stefan Blommaert (correspondent VRT) ziet hoe president Xi’s greep op China almaar strakker wordt en schetst de invloeden ervan op de wereldeconomie.

  • 07/06: Ivan Van de Cloot (hoofdeconoom Itinera) heeft het over de verhouding tussen overheid en markt. En hoe crisissituaties ook een bron van opportuniteiten kunnen zijn.

  • 20/09: Bart Kerremans (politicoloog KULeuven) volgt gebeurtenissen in de VS op de voet en laat zijn licht schijnen op de handelsrelaties tussen Europa en de VS

  • 06/12: Hans Dewachter (econoom KU Leuven) laat zijn licht schijnen op de internationale economische betrekkingen.

Dit doen we vier keer per jaar, een efficiënte manier dus om helemaal mee te zijn met wat er in onze turbulente wereld gebeurt en hoe dat een impact heeft op onze bedrijven.

Programma
datum uur gastspreker
woensdag 22 maart 08:00-09:30 uur Stefan Blommaert
woensdag 7 juni 08:00-09:30 uur Ivan Van de Cloot
woensdag 20 september 08:00-09:30 uur Bart Kerremans
woensdag 6 december 08:00-09:30 uur Hans Dewachter
Waar
digitaal
Wanneer
-
Praktisch
Status
Inschrijven mogelijk
Prijs
€ 350 (excl. btw) voor de reeks van 4 sessies (pro rata indien je later inschrijft).
Indien je er een sessie niet kan bij zijn, kan je je laten vervangen door een collega.
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Spreker(s)

Hans Diels

toekomstdenker - expert geopolitiek
ETION

Hans Diels (1980) studeerde Politieke wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Leuven en Louvain-la-Neuve. In het verleden was hij actief als vertegenwoordiger in het Handelsbeleidscomité van de Europese Raad in Brussel, medewerker van de VS-ambassade in België en de EU, en als onderzoeker en lesgever aan het Departement Politieke wetenschappen van de UA.

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.