Tinne Van der Straeten

In gesprek met Tinne Van der Straeten

We leggen enkele lastige vragen voor aan de man of vrouw aan het stuur over hun specifiek beleidsdomein. Minister van Energie Tinne Van der Straeten sluit onze reeks gesprekken af. 

In gesprek met Tinne Van der Straeten

Info

Kunnen politici anno 2023 nog denken en handelen op lange termijn? Is het in een door sociale media gedomineerde wereld nog mogelijk om grondige inhoudelijke discussies te voeren over fundamentele hervormingen van arbeidsmarkt, fiscaliteit, energievoorziening, marktmechanisme… ? Hebben politici een set van waarden waarmee ze stevig in hun schoenen staan om deze uitdagingen aan te pakken? Is er binnen een regering of beleidsploeg een gedeelde visie waarmee men aan de slag kan? Of houdt het politiek bedrijf er andere methodes op na om de grote uitdagingen aan te pakken?

Met minister van Energie Tinne Van der Straeten ontrafelen we de knoop van het energievraagstuk. Gegarandeerde, betaalbare én groene energie voor iedereen in een economie die transformeert naar koolstofneutraliteit? Is dat geen utopie? Hoever mag de overheid gaan in het sturen van ons gedrag en het afdwingen van deze transitie? Welke waarden en normen hanteren we daarbij?

Nog in deze reeks
Programma
11:30 uur onthaal
11:45 uur Tinne Van der Straeten in gesprek met Geert Janssens
13:00 uur lunch
14:00 uur einde
Waar
het ETION-gebouw, Wilrijk

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 150 (excl.btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Rashida Houari

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Tinne Van der Straeten

minister van energie

Tinne Van der Straeten (1978) is sinds 2020 minister van Energie in de federale regering. Ze startte haar politieke carrière als woordvoerster van Agalev, later (Jong) Groen. Daarna bekleedde ze verschillende lokale en federale functies voor Groen. Ze studeerde Afrikanistiek aan Ugent. 

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.