Herwig Dejonghe, CEO Antartic Foods

ETION Jongeren - in gesprek met Herwig Dejonghe

Tussen pot en pint in gesprek gaan met andere gedreven, ondernemende jongeren én geïnspireerd worden door het verhaal van een ervaren ondernemer.

ETION Jongeren - in gesprek met Herwig Dejonghe

Info

Tussen pot en pint is dé manier om kennis te maken! Met andere gedreven, ondernemende jongeren, voor een portie zinvolle toogpraat en kennismaking met een ervaren ondernemer. 

Herwig Dejonghe werd naar eigen zeggen ‘in de bloemkool geboren’. Hij is amper zes jaar oud als hij in 1965 de start van Pinguin meemaakt. Eerst een van de eerste Belgische producenten van diepvriesgroenten, later een beursgenoteerde multinational met duizenden werknemers: Greenyard.

In 1982 start Herwig in het familiebedrijf. Hij vervulde er uiteenlopende uitvoerende functies, werd verkoopdirecteur en daarna ceo. De zoektocht naar nieuwe samenwerkingen bracht Herwig en Pinguïn in 1995 naar Zuid-West-Frankrijk. In de wortelschuur van Frankrijk werden de eerste internationale stappen gezet.

Na een carrière van 33 jaar bij Greenyard, verlaat hij het bedrijf. Het is opnieuw tijd voor zijn eerste liefde: de Franse wortelen. Het Franse landbouwverhaal dat hij midden jaren negentig zelf opstartte, neemt hij voortaan in eigen handen als zelfstandig ondernemer.

Verwijzend naar de ijzige temperaturen van vriesverse groenten richt hij zich met Antarctic Foods, via ecologische landbouw en een flexibel productieproces, op de Zuid-Europese markt.

Iets voor jou? Dan zetten wij intussen de drankjes al koud…

Programma
20:00 uur gesprek met Herwig Dejonghe tussen pot & pint
22:30 uur einde
Waar
Barcelo, Roeselare

Middenstraat 18
8800 Roeselare

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 55 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Yannick Hindryckx

Yannick Hindryckx

0497 14 20 63
Partner(s)
Spreker(s)

Herwig Dejonghe

CEO
Antarctic Foods

Herwig Dejonghe begon zijn carrière in het familiebedrijf Pinguin, dat later Greenyards werd. Hij verliet het bedrijf na 33 jaar om als starter te herbeginnen met Antarctic Foods in Frankrijk.