illustratie van industriële werkvloer

ETION gaat in productie: reis langs Vlaamse maakindustrie (2023)

Kijk binnen bij 5  bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Bedrijven die nog op grote schaal lokaal produceren, maken het verschil door waardengedreven bedrijfsmodellen, innovatieve organisatievormen of unieke specialisaties.

ETION gaat in productie: reis langs Vlaamse maakindustrie (2023)

Info

In de jaren 70 en 80 van vorige eeuw sloten fabrieken bij ons één na één de deuren: voorgoed, vreesden economen. In een globale economie leek het onmogelijk nog te kunnen concurreren tegen de 'lean & mean'-productiecapaciteit van lageloonlanden. Maar door ver doorgedreven R&D en innovatie zijn ze hier nog steeds!

ETION neemt je in z’n productietour mee langs vijf opmerkelijke bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Maar ze doen het wel anders!

Bedrijven die vandaag dichtbij en op grote schaal lokaal produceren, maken het verschil door hun waardengedreven bedrijfsmodellen, innovatieve organisatievormen of unieke specialisatie: makers met respect voor mens en milieu, eerlijk en duurzaam.

Tijdens vijf bezoeken krijg je een exclusieve blik achter de schermen bij succesvolle maakbedrijven met een markant verhaal. Samen met een kleine groep eindbeslissers, productieverantwoordelijken, plant managers & COO's maak je in een informele sfeer kennis met het bedrijf en wissel je ideeën uit met peers uit andere sectoren.

 

BEDRIJVEN NOG AANPASSEN!!!!

 • Colruyt: 100% hernieuwbare energie, 100% zelf opgewekt – vr. 10/02
  Op het vlak van duurzaamheid is Colruyt zijn tijd altijd al ver vooruit geweest. Zeker wat betreft energie. Op hun logistieke centrum Dassenveld ontdek je hoe ze er alles aan doen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Meer info.            

 • Kerkstoel: innovatief met beton – vr. 24/03
  Gestoeld op ervaring en gedreven door vernieuwing. Kerkstoel is een familiebedrijf met een lange geschiedenis. Het is uitgegroeid tot een begrip in de bouwwereld. Hun kroonjuweel: een volledig geautomatiseerde productiehal tjokvol robotica. Meer info.

 • Alsico: duurzame werkkledij – di. 06/06
  De kledingproducent uit Ronse schopte het na vier generaties van een bescheiden naaiatelier tot een multinational, die zelfs aan de NASA mag leveren. Omdat ze resoluut kiezen voor circulaire werk- en beschermkledij, met duurzaamheid in elke vezel. Meer info.

 • LVD machinebouw: industrie 4.1 – do. 21/09
  Machinebouwer LVD is een wereldspeler in zijn sector. Een factory of the future 4.1, gebouwd op innovatie en familiewaarden. We brengen een bezoek aan hun experience center, waar creativiteit en technologie elkaar ontmoeten. Meer info.

 • Greenyard - do. 12/10
  Het verhaal van Greenyard begon 40 jaar geleden als een bescheiden champignonkwekerij. Vandaag is het familiebedrijf een beursgenoteerde multinational, gespecialiseerd in groenten en fruit. Met de natuur als hun belangrijkste partner gaan zij resoluut voor duurzaamheid. Meer info.

datum uur topic plaats
woensdag 7 februari 08:45-11:45 Beneo-Remy: baanbrekende voedingsconcepten Leuven
vrijdag 26 maart 08:45-11:45 Iemants-Smulders: staalcontructies Hoboken
donderdag 30 mei 13:30-16:30 Case New Holland: hoogtechnologie voor de boerderij Zedelgem
KEMPEN NOG AANVULLEN
donderdag 10 oktober 13:30-16:30 Anglo-Belgian Corporation: dieselmotoren 2.0 Gent
Waar
diverse locaties
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.000 (excl. btw) voor de reeks van 5 bezoeken.
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25