illustratie van industriële werkvloer

ETION gaat in productie: reis langs Vlaamse maakindustrie (2022)

Een productietournee langs 5  bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Bedrijven die nog op grote schaal lokaal produceren, maken het verschil door waardengedreven bedrijfsmodellen, innovatieve organisatievormen of unieke specialisaties.

ETION gaat in productie: reis langs Vlaamse maakindustrie (2022)

Info

In de jaren '70 en '80 van vorige eeuw sloten fabrieken bij ons één na één de deuren. Voorgoed, vreesden economen. In een globale economie leek het onmogelijk nog te kunnen concurreren tegen de lean & mean productiecapaciteit van lageloonlanden. Maar door ver doorgedreven R&D en innovatie zijn ze er nog steeds.

ETION neemt je in z’n productietournee mee langs vijf opmerkelijke bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Maar ze doen het wel anders!

Bedrijven die anno 2022 nog op grote schaal lokaal produceren, maken het verschil door hun waardengedreven bedrijfsmodellen, innovatieve organisatievormen of unieke specialisatie. Makers met respect voor mens en milieu, eerlijk, duurzaam en vaak hypermodern.

Tijdens vijf bezoeken krijg je een exclusieve blik achter de schermen bij succesvolle maakbedrijven met een markant verhaal. Samen met een kleine groep eindbeslissers, productieverantwoordelijken, plant managers & COO's maak je in een informele sfeer kennis met het bedrijf en wissel je ideeën uit met peers uit andere sectoren.

 • Duracell: radicale technologische innovatie - wo. 23/02
  Ver doorgedreven digitalisering laat de batterijfabriek toe om te produceren aan prijzen die vergelijkbaar zijn aan die van de zusterfabriek in China. En dankzij lerende netwerken en slimme samenwerkingsverbanden is het einde nog niet meteen in zicht. Meer info.

 • SanoRice: menselijke HR in een diverse omgeving -  vr. 25/03  
  Bij wafelproducent SanoRice werken meer dan 20 verschillende nationaliteiten. Zoveel diversiteit op de werkvloer kan alleen maar met een menselijk HR-beleid dat volop inzet op de ontwikkeling van talent en heldere communicatie. Meer info.

 • E.D.&A.: concurrentiële custom-made elektronica – do. 19/05  
  E.D.&A. is een toekomstfabriek waar hypermoderne geautomatiseerde assemblagelijnen custom-made elektronica afleveren. In een hyperconcurrentiële elektronicamarkt lukt het de familiale kmo om meer kwaliteit, flexibiliteit, efficiëntie en kortere doorlooptijden te garanderen dan anderen. Meer info.

 • WAAK: kansen op maat voor zinvol werk -  vr. 30/09
  Maatwerkbedrijf WAAK creëert aangepaste en duurzame tewerkstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jobs met een economische meerwaarde, volop kansen tot zelfontplooiing en doorstroommogelijkheden binnen en buiten het bedrijf. Meer info.

 • Ravago: circulair omgaan met afval - do. 27/10
  Afval krijgt een tweede leven door baanbrekende recyclagetechnieken in dit wereldwijd actieve familiebedrijf. De producten die ze maken worden gerealiseerd in een energie-efficiënt en zero-waste productieproces dat helemaal klaar is voor een circulaire economie. Meer info.

datum uur topic plaats
woensdag 23 februari 13:30 - 17:00 Duracell: radicale technologische innovatie Aarschot
vrijdag 25 maart 09:30 - 13:00 SanoRice: menselijke HR in een diverse omgeving Zottegem
donderdag 19 mei 13:30 - 17:00 E.D.&A.: concurrentiële custom-made elekronica Kalmthout
vrijdag 30 september 09:30 - 13:00 WAAK: kansen op maat voor zinvol werk Kuurne
donderdag 27 oktober 13:30 - 17:00 Ravago: circulair omgaan met afval Arendonk
Waar
diverse locaties
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 600 (excl btw) voor de reeks van 5 bezoeken
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25