zakenman wijst wereldbol aan op scherm met duurzame oplossingen

Duurzaamheidstafel 2023

Traject van vier inspirerende sessies dat duurzaamheid met stip bovenaan op de agenda van je onderneming zet.

Duurzaamheidstafel 2023

Info

Duurzaamheid… Iedereen heeft er de mond van vol. Iedereen wéét dat het nodig is. Maar hoe vertaal je het naar concrete acties? Acties die een reële impact hebben op je medewerkers en de omgeving van jouw organisatie?

In de ETION duurzaamheidstafel doe je samen met andere bedrijfsleiders en leidinggevenden inspiratie op om een volledige groene transitie in praktijk te brengen.

Een kleine groep waarin je ervaringen uitwisselt met mensen die verantwoordelijkheid dragen voor duurzaamheid binnen hun onderneming. Ondernemers met veranderkracht die proactief nadenken over hun rol in de samenleving en positief willen bijdragen voor mens en milieu.

In een traject van vier sessies opent een externe spreker bij een lunch de gesprekken. Met ideeën, discussiepunten, praktijkcases en ook on site bezoeken bij schoolvoorbeelden van circulaire projecten.

 • Duurzame mobiliteit (Roel Vanderbeuren, The New Drive - 25/04)
  Duurzame mobiliteit gaat tegenwoordig heel wat verder dan de vergroening van je wagenpark. Waarom is duurzame mobiliteit belangrijk en hoe krijg je je werknemers mee in het verhaal? Roel Vanderbeuren van The New Drive vertelt ons er alles over en maakt ons wegwijs doorheen alle opties: van mobiliteitsbudget over fietsvergoeding tot deelsystemen voor bedrijfswagens en nog veel meer.

 • Welzijn bij CM (Joost Declercq van Archipelago, 12/06)
  Fysiek en mentaal welzijn in combinatie met toekomstige aanpasbaarheid, dat waren de ontwerpuitdagingen voor het nieuwe CM-hoofdkantoor in Limburg. Van begin af aan is rekening gehouden met allerhande belevingsparameters. Het flexibel en modulair ontwerp van het gebouw maakt toekomstige aanpassingen eenvoudig mogelijk. Architectenbureau Archipelago leidt ons rond in het gebouw en geeft uitleg over de vele manieren waarop duurzaamheid een toepassing vindt in dit project.

 • Business as a force for good (Julie Vandenberghe van WWF) (05/10)
  Als hoofd van het Policy en Business team van WWF België, focust Julie zich op het scheppen van een optimaal beleidskader om de missie van WWF te verwezenlijken: de wereld ‘Nature Positive’ maken. Samen met de bedrijfswereld, zoekt Julie naar manieren waarop economische actoren hun impact op de planeet kunnen beïnvloeden en helpt ze oplossingen in de praktijk om te zetten.

 • Duurzaamheid in het bedrijfsmodel van DOX (Inge Nuyens van Dox) (23/11)
  Dox is een bedrijf dat gekend staat voor school- en interieurinrichting en dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Dox heeft zijn pand aan de Liersesteenweg grondig verbouwd en kiest resoluut voor de kantoorruimte als ontmoetingsplaats. We krijgen een rondleiding door de nieuwe faciliteiten en komen ook meer te weten over de verschillende manieren waarop duurzaamheid tot uiting komt in het bedrijfsmodel van Dox.

Programma
datum uur locatie spreker topic
dinsdag 25 april 12:00-14:00 Wilrijk Roel Vanderbeuren Duurzame mobiliteit
maandag 12 juni 12:00-15:00 Hasselt Joost Declercq Bedrijfsbezoek CM
donderdag 5 oktober 11:30-14:00 Wilrijk Julie Vandenberghe Business as a force for good
donderdag 23 november 12:00-15:00 Lier Inge Nuyens Bedrijfsbezoek Dox
Waar
diverse locaties
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.150 (excl. btw) voor een jaartraject van 4 sessies (pro rata bij latere instap)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Els Poot

Els Poot

0479 25 44 66