De Denker, Musée Rodin, Parijs

Denkers voor Doeners

In deze reeks reflecteer je vanuit inspirerende teksten van grote denkers over wat hun wijsheden voor jou betekenen als ondernemer en mens. Sessie 4: Simone Weil.

Denkers voor Doeners

Info

In het hectische ondernemersbestaan draait alles rond snel ageren, anticiperen en beslissen. Ondernemen vraagt veel doe-werk. Maar wanneer is er nog eens ruimte om te vertragen en te verdiepen?

ETION en SPES-Forum vzw komen met de reeks Denkers voor Doeners tegemoet aan de nood om te reflecteren over drijfveren, balans en verdieping.

Een traject van vier bijeenkomsten, in kleine groep, waarbij we telkens vertrekken vanuit inspirerende teksten van grote denkers. We contextualiseren hun werk en gaan op basis van een aantal kernfragmenten op zoek naar wat deze wijsheid kan betekenen voor jou als ondernemer en als mens.

Dit jaar ontdekken we samen met Aristoteles de deugd van de vriendschap, ontmoet je Thomas More, de vader van de utopie, leer je de andere Einstein kennen en inspireert Simone Weil tot authentieke inzet.

Details over deze reeks vind je op de infofiche. Opgelet: de sessie van 21/03 rond Simone Weil werd gewisseld met die van 22/06 rond Thomas More.

Programma
datum denker spreker
woensdag 1 februari Aristoteles Prof. dr. Antoon Vandevelde (KU Leuven)
dinsdag 21 maart Thomas More Nathan Van Camp (ETION)
woensdag 10 mei Albert Einstein Jochanan Eynikel (ETION)
donderdag 22 juni Simone Weil Luk Bouckaert (SPES/KU LEUVEN)
Waar
Seminariecentrum Nieuwgoed, Zwijnaarde

Grotesteenweg Zuid 8
9052 Zwijnaarde

Wanneer
-
Praktisch
Status
Enkel wachtlijst mogelijk
Prijs
€ 950 (excl. btw) voor het traject van 4 sessies. Pro rata als je later instapt.
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Meer info
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25