Zicht op Japanse tempel met bloesems eromheen

Belevingstrip Japan

Een exotische reis naar het land van de rijzende zon. Waarin je op zoek gaat naar healthcare in de brede betekenis van het woord: gezonde bedrijfscultuur, gezonde voeding en innovatie in zorg.

Belevingstrip Japan

Info

ETION reist naar het land van de rijzende zon: Japan. Een exotische belevingstrip waarin je kennismaakt met de unieke Japanse cultuur.  Je gaat er op zoek naar healthcare in de brede betekenis van het woord: gezonde bedrijfscultuur, gezonde voeding, innovatie in gezondheidszorg, ontwikkeling van nieuwe gezondheidsproducten.

In de hoofdstad Tokyo en Toyota-thuishaven Nagoya ontmoet je bedrijfsleiders die je laten kennismaken met de unieke Japanse bedrijfscultuur en ondernemerschap.
 

Familietradities

Meer dan de helft van de oudste bedrijven ter wereld zijn Japans. Hun oorsprong zit vaak in diepgewortelde familietradities. Zoals bij bouwbedrijf Takenaka dat al meer dan 400 jaar en 17 generaties in familiehanden is.

Kurt Leuridan, CEO van de Belgisch-Japanse joint venture Tokai Optecs was de eerste niet-Japanner in het bestuur van de brillenglazenproducent. Hij laat je van binnenuit kennismaken met de typische cultuur van het Japanse familiebedrijf. Met alles erop en eraan! Van ochtendgymnastiek op de werkvloer tot de collectieve lunch in cafetaria.
 

健康第 (Kenkō dai): gezondheid eerst!

Japan is een van de landen met de hoogste levensverwachting ter wereld. Dat Japanners zo’n hoge leeftijd bereiken, hebben ze te danken aan hun gezonde levensstijl. Gebalanceerde voeding, voldoende beweging en aandacht voor de innerlijke mens. Maar zoals met alles in Japan zijn ze er immer consequent en genadeloos efficiënt in.

Tijdens een ontvangst op de Belgische ambassade en een diner met de Okazaki businessclub ontdek je hoe Japanners streven naar harmonie, orde en zelfontwikkeling. Hoe een gezonde levenscultuur in het bedrijfsleven ontstaat. Hoe ze omgaan met vergrijzing, het welbevinden van medewerkers, welke waarden hen drijven…

Je kijkt binnen bij Terumo, een producent van medische apparatuur. En bij venture capitalist Newton Biocapital ontdek je hoe wetenschappelijke doorbraken zo snel mogelijk als innovatieve oplossingen naar de markt worden geloodst.
 

Japan: zien, voelen en beleven

Uiteraard staan met het Meiji-schrijn en Nagoya Castle ook enkele hoogtepunten uit de duizelingwekkende cultuurgeschiedenis van het land op het menu. Je ziet hoe een meestersmid het wapen van de trotse samoeraikrijgers, de katana, smeedt. En je proeft van het allerbeste dat de Japanse keuken te bieden heeft.
 

Meer info over het programma vind je hier.

Waar
meerdere locaties in Japan
Wanneer
-
Praktisch
Status
Enkel telefonisch inschrijven
Prijs
€ 9.000 per persoon (excl. btw)
Kosteloos annuleren
tot 15/10/2022. Nadien is een percentage van het reisbedrag verschuldigd. Zie brochure voor meer details.
Contact
Rashida Houari

Rashida Houari

03 829 25 25
Spreker(s)

Kurt Leuridan

CEO
Tokai Optecs

Kurt Leuridan is CEO van Tokai Optecs, een Belgisch-Japanse joint venture die gespecialiseerd is in brillenglazen. Hij was de eerste niet-Japanner die van buiten de familie Furuzawa werd opgenomen bij de aandeelhouders. Pas werd Kurt nog gekozen als voorzitter van het investeringscomité van de Belgium-Japan Association & Chamber of Commerce (BJA).