Mogelijkmakers - Leiden in turbulente tijden

De plotse veranderingen en systeemcrisissen in de afgelopen drie jaar maakt het voor ondernemers moeilijker om goede beslissingen te nemen. Hoe leid je in turbulente tijden? En hoe evolueer je naar een 'Mogelijkmaker'? Daar gaat deze video met Jochanan Eynikel over.

Mogelijkmakers op Kanaal Z

Op 5 februari reikte ETION de Leadership Award uit aan Jef Colruyt. Dit jaar stond de award in het teken van ‘Mogelijkmakers’, Chief Enabling Officers die in een volatiele wereld zowel richting als houvast bieden. Bekijk de reportage die Kanaal Z inblikte over de uitreiking van de award op het ETION Winterevent.

Leader­ship Award-winnaar Jef Colruyt op Z-Ondernemen

Op 5 februari reikte ETION de jaarlijkse Leadership Award uit aan Jef Colruyt. Hoe geef je innovatie kans in een groot bedrijf? En wat ziet hij als grootste uitdaging voor de retailsector? Z-Ondernemen vroeg het aan Jef Colruyt tijdens de uitreiking.

Jef Colruyt wint ETION Leadership Award 2024

Op 5 februari 2024 reikte ETION de jaarlijkse Leadership Award uit aan Jef Colruyt, voorzitter Raad van Bestuur en voormalig CEO van de Colruyt Groep. Dit jaar stond de ETION Leadership Award in het teken van ‘Mogelijkmakers’. Het verbinden van tegenpolen in uitdagende tijden kenmerkt het leider- en ondernemerschap van Jef Colruyt.

Inspiratienota over leiden in turbulente tijden

In deze inspiratienota bespreekt Jochanan Eynikel het belang van enabling leadership voor het navigeren in complexe omgevingen. Wat zijn de kenmerken hiervan? Wat is er nodig om dit te versterken in organisaties?

Philippe Bailleur over de leider als mogelijkmaker

Wie benieuwd is naar een leiderschap op maat van snel veranderende omstandigheden, kan op 5 februari kennismaken met de nieuwe laureaat van de ETION Leadership Award. Het wordt alleszins een ‘mogelijkmaker’. Philippe Bailleur zal die avond een profiel schetsen, maar voor Ondernemen blikte hij al vooruit.

Winterevent 'Mogelijkmakers'

De verhoopte roaring twenties van deze eeuw blijken behoorlijk turbulent. Een opeenvolging van crisissen domineert de afgelopen jaren. Hoe moeten organisatieleiders omgaan met deze onzekerheid?

De klassieke aanpak - zoals controle, hiërarchie of procedures - is zinvol in acute situaties en in een voorspelbare omgeving, maar ontoereikend bij snel veranderende omgevingsfactoren. In het omgaan met complexiteit is niet controle maar aanpassingsvermogen, moed en veranderbereidheid nodig.