Vacature: communitybouwer, regio West- & Oost-Vlaanderen

Word de beste community-bouwer ooit in regio West- en Oost Vlaanderen. En bouw mee aan onze duurzame werking én zet de maatschappelijke rol van ondernemingen in het licht.

Dialogen op gang brengen

Mensen bij elkaar brengen is één ding, maar vervolgens een proces op gang brengen waarbij ze elkaar inspireren, dat is waar Miek als community-bouwer en Anja als docente elkaar vinden. Mensen bijeenbrengen, een klankbord installeren tussen beslissers en tussen verschillende generaties. Een goede voorbereiding is het olympisch minimum, een open, geëngageerde sfeer creëren, is een volgende stap.

Mogelijkmakers op Kanaal Z

Op 5 februari reikte ETION de Leadership Award uit aan Jef Colruyt. Dit jaar stond de award in het teken van ‘Mogelijkmakers’, Chief Enabling Officers die in een volatiele wereld zowel richting als houvast bieden. Bekijk de reportage die Kanaal Z inblikte over de uitreiking van de award op het ETION Winterevent.

Vacature: assistent(e) ledenbeheer

Voor de uitbreiding van ons ETION-team zijn we op zoek naar een assistent(e) ledenbeheer – voltijds of 4/5 tewerkstelling (Wilrijk).

Leader­ship Award-winnaar Jef Colruyt op Z-Ondernemen

Op 5 februari reikte ETION de jaarlijkse Leadership Award uit aan Jef Colruyt. Hoe geef je innovatie kans in een groot bedrijf? En wat ziet hij als grootste uitdaging voor de retailsector? Z-Ondernemen vroeg het aan Jef Colruyt tijdens de uitreiking.

Jef Colruyt wint ETION Leadership Award 2024

Op 5 februari 2024 reikte ETION de jaarlijkse Leadership Award uit aan Jef Colruyt, voorzitter Raad van Bestuur en voormalig CEO van de Colruyt Groep. Dit jaar stond de ETION Leadership Award in het teken van ‘Mogelijkmakers’. Het verbinden van tegenpolen in uitdagende tijden kenmerkt het leider- en ondernemerschap van Jef Colruyt.

Videoreportage Outlook Late Night

In de vernieuwde uitgave van onze jaarlijkse economische vooruitzichten namen drie gerenommeerde experten plaats op de sofa bij Geert Janssens, hoofdeconoom ETION. Opzet van elke sessie: de hachelijke situatie van de wereldeconomie inschalen. We blikken even terug in deze videoreportage.

Outlook 2024: Welvaart onder druk

Tal van internationale risico’s bedreigen het Europese welvaartsmodel. De klimaattransitie maakt deze uitdagingen nog complexer. Valt deze puzzel überhaupt nog te leggen? De vier panelleden van Outlook Late Night reageren op vijf stellingen gelanceerd door Geert Janssens.

Belevingstrip: Rwanda

! Deze trip is helaas volzet. We kunnen je altijd op de wachtlijst zetten voor het geval er iemand zou afvallen, mail daarvoor naar rashida.houari@etion.be.

Welkom in Rwanda! Een betoverend land, met een tragisch verleden en een opwindende toekomst.

De Rwandese genocide van 1994 is een van de bloederigste episodes in de moderne geschiedenis. Een onuitwisbaar nationaal trauma, maar ook een keerpunt.

Flandrien Tweedaagse

Goeie benen en een flinke dosis grinta zal je kunnen gebruiken om samen met de Pédalpreneurs de Flandrien Tweedaagse te rijden. Geen moordende chasse patate, wel twee stevige, sportieve fietstochten langs Limburgs lieflijkste landschappen.

Op dag één verkennen we het landelijke noorden van de provincie. 75 km door akkers, weilanden, bossen en groene beekvalleien. En je geniet van 'fietsen door de bomen', één van de topfietsattracties in Limburg.