Kempenaar 2023: stem voor jouw favoriet!

Wie wordt de Kempenaar 2023: FRAKO, Plantrent Group of VanRoey | EuroSys? Ook jij kan mee stemmen. Laat ons vóór 23 oktober weten wie jouw favoriet is!

Vacature: ETION community-bouwer

ETION brengt mensen met positieve veranderkracht samen. Waarden-gedreven ondernemers die verder dan morgen kijken. Die volop ervaringen en kennis met elkaar willen delen. Ze vinden bij ons inspiratie, ontmoeten elkaar in activiteiten en groepen en vormen een community waar ze écht zichzelf kunnen zijn. In een warme en aanstekelijke ETION-sfeer, soms rebels en creatief, maar altijd vol vertrouwen.

En om dat alles nog beter te doen, zijn we op zoek naar jou:

Outlook Late Night: hoe staat de wereld­economie ervoor?

In deze vernieuwde uitgave van onze jaarlijkse economische vooruitzichten nemen drie gerenommeerde experten plaats op de sofa bij hoofdeconoom Geert Janssens. Opzet van elke sessie: de hachelijke situatie van de wereldeconomie inschalen.

Zoë Dielen wint de ETION-Ondernemersprijs 2023

Zoë Dielen is de laureaat van de ETION-Ondernemersprijs 2023. Zij ontving deze jaarlijkse prijs voor haar praktijkproject bij het Gentse foodtech bedrijf LocalTomorrow NV.

“Den elvendertigste in de reke”

Als Yannick Hindryckx, community-bouwer ETION, en ETION-lid Jean-Louis Goddeeris een klik hebben, is dat misschien ook omdat ze wel eens tegen dezelfde muur lopen. Potentiële klanten bellen is niet makkelijk. Zelfs ervaren verkopers krijgen vroeg of laat te verstaan dat ze ‘den elvendertigste in de reke’ zijn. Dat blijkt uit een dubbelinterview in Ondernemen.

Laure en Geert gaan de Col op

De Col op voor Kom op tegen Kanker is een nieuw en uniek sportief evenement om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. In het weekend van 8, 9 en 10 september ondernemen community-bouwer Laure De Paepe en hoofdeconoom Geert Janssens een poging om de Col des Saisies te bedwingen – in naam van ETION. Samen met vele gelijkgestemde zielen zullen ze zo'n 1000 hoogtemeters overwinnen.

Belevingstrip Mondragón - Bilbao

Het is geen toeval dat er vaak gesproken wordt van het ‘wonder van Mondragón’. Deze parel van waardengedreven en innovatief ondernemerschap is ongezien. De Mondragón Cooperative Coorporation is hét voorbeeld bij uitstek van participatief en coöperatief ondernemen.

De Mondragon-groep huisvest een honderdtal coöperatieve ondernemingen. De medewerkers zijn eigenaar van deze bedrijven en daarmee ook van de volledige groep. Dat maakt Mondragón niet alleen tot de grootste groep van werkerscoöperaties van de wereld, maar ook uniek in de wereld.

Kempenaar 2023

Ondernemen op een waardengerichte manier met oog voor succes op lange termijn. Focus op duurzame groei met aandacht voor medewerkers en omgeving. Dat zijn de voornaamste kwaliteiten die we zoeken in de ETION Kempenaar.

"Samenwerken is een werkwoord"

Rita Sprangers, gedelegeerd bestuurder van KA Construct en Sprangers Aluminium, leerde Greet Havermans, community-bouwer bij ETION, kennen tijdens de peergroep-sessies van een Driver’s Seat. Voor Rita fungeren die bijeenkomsten als een klankbord en inspiratiemoment.

Wie wordt Kempenaar 2023?

Focus op duurzame groei. Aandacht voor medewerkers en omgeving. Dat zijn kwaliteiten die we zoeken in een ETION Kempenaar. Nomineer vóór 24 maart een kandidaat-opvolger voor huidig titelhouder Ooms Woonrealisaties!