Yello, Koca en St-Luc winnen diversiteitsprijs

Auteur: 
De Standaard

Jobkanaal heeft drie ambassadeurs uitgekozen die voor meer diversiteit in het Vlaamse bedrijfsleven helpen pleiten.

Jobkanaal pakt uit met nieuwe ambassadeurs

ANTWERPEN

Met de jaarlijkse Pioniersprijs Diversiteit wil Jobkanaal bedrijven belonen die op 'innovatieve wijze werk maken van diversiteit in hun personeelsbeleid en die een voorbeeldrol willen spelen voor andere ondernemingen'. De initiatiefnemer, Jobkanaal, is een rekruteringsinitiatief voor kansengroepen en wordt gedragen door vier Vlaamse werkgeversorganisaties: Unizo, Verso, VKW en Voka.

Binnen Jobkanaal werd zopas het Ondernemersplatform Diversiteit geïntegreerd. Dat platform zal onderzoek doen naar de ontwikkeling van een diversiteitsbeleid in de bedrijven, bekeken vanuit het standpunt van de werkgevers zelf.

Voor de derde maal heeft Jobkanaal drie (kleinere) bedrijven beloond voor hun inspanningen inzake diversiteit. Daarbij keek de jury naar meerdere beleidscriteria, zoals de creativiteit in het uitbouwen van een eigen diversiteitspolitiek, de betrokkenheid van de bedrijfstop (de directie) en de vasthoudendheid en continuïteit in de gekozen opties in het humanresourcesbeleid.

In de categorie tot 50 werknemers is de winnaar Yello cvba. Het gaat om een van de snelst groeiende bedrijven in telemarketingsector. Yello opereert vanuit Kortrijk en telt 31 werknemers, van wie 6 50-plussers, 6 werknemers met een handicap en 1 werknemer van allochtone afkomst.

Bij de bedrijven met meer dan 50 werknemers mag de verpakkingsdrukkerij St-Luc Labels & Packaging zich de laureaat noemen. St-Luc, met hoofdzetel in Nazareth, is gespecialiseerd in zelfklevende labels en vlakkarton verpakkingen, bestemd voor gebruik door voedings- en cosmeticabedrijven. Van de 79 werknemers zijn er 5 van allochtone afkomst, 7 50-plussers en 1 met een handicap.

Eervolle vermeldingen

Bij de socialprofitondernemingen werd de vzw Koca tot winnaar uitgeroepen. Koca staat voor Koninklijk Orthopedagogisch Centrum Antwerpen en omvat scholen buitengewoon onderwijs, medisch-pedagogische instituten, een thuisbegeleidingsdienst, een dienst beschermd wonen en een audiologische dienst. In totaal 650 medewerkers zetten zich in voor doven en slechthorenden, kinderen en jongeren met autismestoornissen, spraak- en taalontwikkelingsstoornissen, leerproblemen en gedragsproblemen.

De werkgeversfederaties achter Jobkanaal gaven een resem andere bedrijven of organisaties een eervolle vermelding mee voor hun diversiteitsbeleid. Daarbij onder meer de Gentse vestiging van Volvo Cars, de stad Leuven en de kmo's Paas Food Industries en Aslan Consulting.

De winnaars van de Diversiteitsprijs kunnen voor 2.500 euro diensten inkopen bij de sociale secretariaten Acerta, ADMB en SD Worx.

(jir)

© Corelio