Kennisbank

Datum: 17 oktober 2019
Auteur: Greet Havermans

Op 16 oktober werd in de Galaxy Studio’s in Mol gestemd voor de Kempenaar 2019. De trofee die ETION jaarlijks uitreikt aan een bedrijf dat de Kempen op een duurzame manier op de kaart zette. De prijs ging deze keer verrassend genoeg naar underdog Lavetan.

Datum: 17 oktober 2019
Auteur: Partner

6 op de 10 werkgevers staan vandaag toe dat hun medewerkers hun arbeidstijd zelf vastleggen en dus niet noodzakelijk van 9 tot 17 uur werken. Glijdende werkuren passen binnen de algemene trend tot flexibilisering en individualisering op de arbeidsmarkt. Het is een extra troef die je als werkgever kan inzetten in je hr-beleid.

Datum: 17 oktober 2019
Auteur: Tamara Roels

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Carine Drumont, algemeen directeur van Algemene Bouw Maes en lid van ETION Oost-Vlaanderen.

Datum: 16 oktober 2019

ETION bevroeg 350 leidinggevende profielen over hun bewustzijn, behoefte en engagement in zelfinzicht. De bevraging bevestigt dat er een grote behoefte is aan zelfreflectie en zelfontdekking, maar toont ook aan dat er een drempel bestaat om met anderen te praten over eigen gedrag en leiderschapsstijl. Annelies Boecxstaens bundelde de belangrijkste resultaten in een nieuwe inspiratienota.

Datum: 16 oktober 2019
Auteur: Serge Huyghe

Op dinsdag 15 oktober reikte levensverzekeraar NN de Gelukswards uit. Naar aanleiding hiervan pakte ETION opnieuw uit met een krantenbijlage bij De Standaard. Hierin staat het thema ‘Geluk’ centraal.

Datum: 14 oktober 2019
Auteur: Jo Cobbaut

Ondernemers moeten via e-commerce niet gewoon herhalen wat ze eerder al deden. “Innoveren, nieuwe concepten brengen en inspelen op de succesvolle trends en marktplaatsen: dat is de oplossing”, meent Zhong Xu, medeoprichter en CEO van Deliverect.

Datum: 9 oktober 2019
Auteur: Jo Cobbaut

Werken met plezier is een belangrijke betrachting bij Miko. HR-manager Katelijne Vos heeft het over de klassieke P’s van de duurzame bedrijfsvoering, maar ook ‘Pleasure’ krijgt zijn P.

Datum: 7 oktober 2019
Auteur: Jo Cobbaut

Wie zich nog niet aan e-commerce gewaagd heeft in ons land, moet dat dringend doen. De cowboyverhalen over bol.com en Amazon ten spijt. Niet te veel nadenken en eraan beginnen is het advies van Kenny Van Paesschen, CEO van onlinewinkel Babygoodies en van ShopWeDo e-fulfillment.

Datum: 3 oktober 2019
Auteur: Geert Janssens

Opinie van Geert Janssens
Ondanks de grote nood aan ondernemend en technisch geschoold personeel op onze arbeidsmarkt blijft het wachten op een meer adequaat financieringsmodel voor hogescholen die met hun opleidingen tegemoetkomen aan die verzuchting. Ben Weyts, kersvers minister van Onderwijs in de Vlaamse regering, krijgt enkele concrete werkpunten voorgeschoteld.

Datum: 3 oktober 2019
Auteur: Partner

In 2020 zijn er opnieuw sociale verkiezingen. Hoe staan ondernemingen tegenover de sociale verkiezingsprocedure? En wat vinden werkgevers van de bestaande Belgische overlegstructuren en werknemersvertegenwoordiging? Acerta zocht het voor je uit.