Kennisbank

Datum: 20 oktober 2020
Auteur: Jo Cobbaut

“Het kotleven is niet in gevaar”, zo denken Nele Van Damme en Koenraad Belsack, de oprichters van Upgrade Estate dat onder de naam Upkot studentenkamers verhuurt. Toch verruimt het Gentse bedrijf de activiteitenwaaier met nieuwe concepten voor jonge professionals en voor snelgroeiende kmo’s. Net als bij Upkot staan verbondenheid en duurzaamheid centraal.

Datum: 19 oktober 2020
Auteur: ETION redactie

De online stemronde voor de ETION Kempenaar zit erop. De feestelijke uitreiking wordt echter uitgesteld tot de curves weer gezakt zijn tot een verantwoord niveau. Nog even nagelbijten dus voor de genomineerden van dit jaar: Netropolix, Group Smet en Wilms.

Datum: 15 oktober 2020

Opinie van Jochanan Eynikel (De Tijd, 16 oktober 2020)
Vingerwijzingen over elkaars gedrag in coronatijd zijn geen uitzondering en de toon verhardt, zeker op ‘sociale’ media. Die toenemende schandpaalcultuur is verontrustend en niet productief. Integendeel, we moeten hier samen door.

Datum: 14 oktober 2020
Auteur: Luc Haegemans

Raden van bestuur moeten alles doen wat nodig is voor het realiseren van het doel van de organisatie, aldus het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen. Maar hoe gaan die bestuursorganen daarbij te werk? In de jongste inspiratienota gaat Luc Haegemans na welke factoren een positieve rol kunnen spelen in de efficiënte werking van een raad, en welke eerder voor veel stress zorgen.

Datum: 13 oktober 2020
Auteur: ETION redactie

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Pieter Claerhout, bezieler, initiatiefnemer en CEO van de CommunicatieCampus en lid in Oost-Vlaanderen.

Datum: 12 oktober 2020
Auteur: Acerta

Tijdens een online debat vertellen Jean-Jacques Delmée (CEO van Eneco België), Kris Cloots (CEO van ISS), Ingrid Ceusters (CEO van Ceusters) en Kathelijne Verboomen (Director kenniscentrum Acerta) hoe de wereld er over pakweg twee jaar zal uitzien.

Datum: 8 oktober 2020
Auteur: Gizy Lamaire

ETION brengt mensen met positieve veranderkracht samen. Waardengedreven ondernemers die verder dan morgen kijken. Die volop ervaringen en kennis met elkaar willen delen. Ze vinden bij ons inspiratie, ontmoeten elkaar in activiteiten en groepen en vormen een community waar ze écht zichzelf kunnen zijn. En om dat alles nog beter te doen, zijn we in regio Antwerpen-Mechelen op zoek een community bouwer.

Datum: 7 oktober 2020
Auteur: Partner

Samen met zijn partners bouwt VDAB dagelijks aan een klimaat waarin bijleren en bijscholen hoog op de agenda staan. Het werkt vanaf nu met een gloednieuwe stagebedrijvenbank waarin bedrijven zich als leerplek kunnen aanbieden.

Datum: 30 september 2020
Auteur: Acerta

Uit een rondvraag blijkt dat 45% van de werkgevers thuiswerken wil blijven toepassen in de toekomst. Acerta organiseerde daarom een allereerste (online) hr-labo voor leidinggevenden en hr-verantwoordelijken over thuiswerken. Want hoe maak je van thuiswerk een succes?

Datum: 28 september 2020
Auteur: Jo Cobbaut

Dat Vlajo erin slaagt de brug te zijn tussen onderwijs en het bedrijfsleven, bewijzen de winnaars van twee van de wedstrijden dit jaar. We zochten de laureaten van Shampop en Dripl op. In beide gevallen werden de ideeën al omgezet in werkende concepten. Twee winnaars waar je de komende tijd ongetwijfeld nog van gaat horen.