Kennisbank

Datum: 15 oktober 2021
Auteur: ETION redactie

Gisterenavond werd in het Art Center Hugo Voeten in Herentals gestemd voor de ETION Kempenaar 2021. De trofee die ETION uitreikt aan een bedrijf dat de Kempen de laatste jaren op een duurzame manier op de kaart zette. De prijs ging dit jaar naar de Schaduwmeesters van Wilms uit Meerhout.

Datum: 14 oktober 2021
Auteur: Partner

In de jaarlijkse State of the Union heeft premier De Croo de beleidsverklaring afgelegd. Het kernkabinet kwam tot een definitief akkoord over de begroting. Welke maatregelen zijn relevant voor werkgevers? Acerta somt ze voor je op.

Datum: 13 oktober 2021
Auteur: Geert Janssens

Opinie van Geert Janssens
Wereldwijd wordt gevreesd dat de verstoringen in de aanbodketen zullen leiden tot stagflatie, zijnde lage groei en hoge inflatie. De huidige prijsstijgingen zijn echter (nog) niet te vergelijken met die van de jaren zeventig. Tijdens dat decennium werd een vat olie 10 keer zo duur.

Datum: 12 oktober 2021
Auteur: Jo Cobbaut

De vier huidige aandeelhouders die rond de eeuwwisseling het roer in handen namen bij De Saedeleir Textile Group (DSTG), moesten keuzes maken. Onder meer de keuze voor een circulair model bracht hen naar de Europese top. Ondernemen sprak met mede-CEO Patrick De Saedeleir.

Datum: 6 oktober 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Ronnie Belmans, tot voor kort de general manager van Energyville en professor aan de KU Leuven, kijkt vol optimisme naar de energietransitie die er zit aan te komen. Al vergt olie en gas voor een zeer groot deel vervangen door elektriciteit, veel kennisopbouw van de nieuwe technologieën. “Daar zijn we nog niet mee klaar.”

Datum: 30 september 2021

Wat als een van uw belangrijkste managers verongelukt? Als er in jouw fabriek brand uitbreekt? Of de nabijgelegen rivier uit zijn oevers treedt? Wat als een van je medewerkers een groot cyberprobleem veroorzaakt? De vraag ‘wat als’ nodigt uit tot het implementeren van een risicomanagementsysteem.

Datum: 30 september 2021
Auteur: Acerta

Het blijft zoeken naar een goed evenwicht tussen werken op kantoor en thuiswerk. 9 op de 10 bedrijven is positief over de hybride werkvorm, maar met voorzichtige stapjes. Zo kiest 6 op de 10 ondernemingen ervoor om zijn medewerkers minstens 3 dagen opnieuw op kantoor te laten komen. Dat blijkt uit een onderzoek van Acerta, samen met KU Leuven en #ZigZagHR.

Datum: 27 september 2021
Auteur: ETION redactie

De pauzeknop is lang genoeg ingedrukt geweest. 2022 wordt anders. Waar liggen de kansen en opportuniteiten om het na de crisis helemaal over een andere boeg te gooien? Ontdek het tijdens onze jaarlijkse ETION Outlook, die compleet in een nieuw kleedje steekt!

Datum: 23 september 2021
Auteur: Geert Janssens

Een beperkt aantal grote bedrijven verwerft steeds meer marktmacht. In ‘The Profit Paradox’ betoogt Jan Eeckhout waarom iedereen daar moet van wakker liggen. Vooral de macht van platformbedrijven creëert een ‘winner takes all’-situatie die nefast is voor een goede marktwerking.

Datum: 21 september 2021
Auteur: Jo Cobbaut

In de bouwsector zijn onder meer innovatie en digitalisering belangrijke thema’s. Het houdt ook Estel Meyhui, die vorig jaar CEO werd van Artes Group, bezig. “Digitale innovatie moet verder gaan dan apps en software ontwikkelen die de administratie verlichten. We moeten ook het productieproces, dat al honderd jaar hetzelfde is, opnieuw bekijken.”