Kennisbank

Datum: 17 juni 2021
Auteur: Geert Janssens

Opinie van Geert Janssens
De sociale economie doet vaak wat de reguliere economie niet kan of wil doen. Daarin schuilt een enorme kracht tot samenwerking tussen beide sectoren. Tal van oorzaken werken die win-win verder in de hand.

Datum: 17 juni 2021
Auteur: Acerta

De arbeidsmarkt is momenteel heel onvoorspelbaar. Sommige organisaties komen handen tekort, andere organisaties halen hun personeel nu pas (gedeeltelijk) terug uit tijdelijke werkloosheid. Een balans in onevenwicht? Niet noodzakelijk. Bedrijven kunnen elkaar onderling helpen door werknemers te delen.

Datum: 16 juni 2021
Auteur: ETION redactie

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Tom van Bavel, bestuurder van networx en lid in de Kempen.

Datum: 15 juni 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Het woord ‘fusie’ hoort Karin Van Mossevelde niet graag, ze spreekt liever over een nieuwe zorgorganisatie die op een frisse manier naar de zorgsector van de toekomst kijkt. Ruim één jaar nadat Solidariteit voor het Gezin, Thuishulp en vier gerelateerde vzw’s in de thuisverpleging de handen in elkaar sloegen, geeft de algemeen directeur een stand van zaken over i-mens.

Datum: 14 juni 2021
Auteur: Jo Cobbaut

Tijdens de Zomerweek kwam Wannes Cappelle bij ETION zijn verhalen vertellen rond het kampvuur. De zanger is vandaag zelf ook een ondernemer met een verhaal. Hij zal het alvast eens zijn met wat Jochanan Eynikel schrijft in zijn inspiratienota: dat verhaal moet ‘verbinden’. Voor Cappelle moet het dan wel persoonlijk en oprecht zijn.

Datum: 12 juni 2021
Auteur: ETION redactie

46% van de kmo’s zal binnen de zes maanden extra mensen aanwerven, maar 65% daarvan zal worstelen om goed personeel te vinden, zo blijkt uit de allereerste kmo-werkbarometer van Acerta, ETION en VKW Limburg. Opvallend is dat onze kmo’s niet vertrouwd zijn met budgetneutrale verloningsmogelijkheden.

Datum: 10 juni 2021
Auteur: ETION redactie

Om bedrijven te helpen anticiperen op de menselijke impact van digitale verandering, ontwikkelen ETION en Arteveldehogeschool met de steun van het ESF een begeleidingstraject voor mensgericht digitaliseren.

Datum: 10 juni 2021
Auteur: Gizy Lamaire

Bouw mee aan onze ETION-community. Bouw mee aan onze duurzame werking én zet de maatschappelijke rol van ondernemingen in het licht. Stap in een afwisselende, verbindende job waar er plaats is om jezelf te zijn en je eigen aanpak vorm te geven. ETION biedt je niet minder dan de kans om het verschil te maken.

Datum: 7 juni 2021
Auteur: Hans Diels

Twijfel lijkt vaak het tegenovergestelde van succes te zijn. De mens houdt graag vast aan wat hij heeft en weet. Twijfelen aan ideeën wordt aan de kant geschoven. Maar dat beperkt onze creativiteit. Nieuwe ideeën ontstaan immers daar waar we de status quo in vraag stellen. Met het ETION Forum 2021 (15 november, Gent) willen we dan ook de kracht van twijfel in de verf zetten.

Datum: 4 juni 2021
Auteur: Acerta

De arbeidsmarkt is constant in beweging. Niet alleen zijn er technologische ontwikkelingen die voor uitdagingen zorgen, ook maatschappelijke tendensen dwingen jou en je werknemers tot flexibiliteit. Die flexibiliteit kan je bereiken als je werknemers inzet op hun talenten. Reken op de kracht van talent voor een toekomstgericht hr-beleid.