Vers van de pers: activiteitenverslag 2019

Auteur: 
Serge Huyghe


Wat viel er in 2019 bij ETION zoal te beleven? In het ‘Activiteitenverslag 2019’ vind je een overzicht van de belangrijkste activiteiten, publicaties en hoogtepunten van onze werking.

Over de regio's heen zijn er intussen meer dan 100 Peer-to-Peer-groepen actief. Je vormt er met jouw ‘peers’ een kleine community. In deze groepen wissel je op een diepgaande manier ideeën en ervaringen uit. Je vindt er een klankbord en leert van de visie en aanpak van anderen. Er ontstaat een duurzame band tussen de groepsleden en een eigenzinnige groepsdynamiek. Met 1411 groepsleden ongetwijfeld de meest succesvolle format binnen de ETION-werking.

We staken opnieuw flink wat energie in het uitbreiden en ontwikkelen van onze werking. Met onze belevingstrips deden we 3 nieuwe bestemmingen aan: Seattle, Barcelona en Berlijn. En ook het aanbod workshops werd uitgebreid onder meer met 'Zelfinzicht voor leiders', 'Club Geluk' en 'Participatief en coöperatief ondernemen'.

Inspiratie

We organiseerden 53 inspirerende activiteiten met zo'n 2035 deelnemers. Op de 21 grotere ontmoetingsmomenten mochten we 2352 leden verwelkomen. Hier ligt de nadruk op beleving.

Hoogtepunt was ongetwijfeld het ETION Forum 2019 dat in het teken stond van de betekeniseconomie. Meer dan 500 ondernemers trokken op 16 september naar de Ghelamco Arena in  Gent.

Naast tal van publicaties, waaronder 8 inspiratienota’s in 2019, werkte het kernteam van de denktank voor de leden ook keynotelezingen of workshops op maat uit. Zo gaven ze 38 keynotes tijdens 'In-Company'-sessies.

Leiderschap

Op 16 december werd voor de 2de keer de Leadership Award uitgereikt: Toon Bossuyt, CEO van BOSS Paint, mocht de trofee mee naar huis nemen.