VDAB houdt werk in beweging. Ook tijdens de coronacrisis

Auteur: 
Partner

De coronacrisis houdt ons nu al een tijdje in bedwang. Toch gaat het leven door. En ook het werk gaat zo goed en zo kwaad mogelijk door. Het ene bedrijf ziet zich echter genoodzaakt de deuren tijdelijk te sluiten, terwijl het andere net smeekt voor extra handen tijdens deze crisis. VDAB houdt werk in beweging.

Kritische sectoren met een groeiende vraag naar personeel

De zorg is ongetwijfeld een van de sectoren die vandaag te maken krijgt met enorme uitdagingen ten gevolge van het venijnige coronavirus. Maar niet alleen de zorg zoekt extra personeel. Denk ook maar aan de land- en de tuinbouwsector, die vandaag niet kan rekenen op seizoensarbeiders. Ook in de transportsector en de logistiek dreigt een personeelstekort, net als in de voeding- en retailsector.

Om deze bedrijven een hart onder de riem te steken, lanceert VDAB een campagne. Bedrijven kunnen vacatures ten gevolge van de coronacrisis melden op vdab.be, met #COVID19. Zo weten onze medewerkers én werkzoekenden dat dit dringende jobs zijn, in sectoren die door de coronacrisis nood hebben aan extra personeel. We geven deze jobs prioriteit en gaan er meteen mee aan de slag.

Burgers en werkzoekenden die een steentje willen bijdragen

VDAB doet ook inspanningen aan de kant van de werkzoekende en de burger. Er zijn namelijk heel wat mensen die tijdens deze crisis een steentje willen bijdragen en een tijdelijke job willen uitoefenen. Voor werkzoekenden is dat bovendien een mooie kans om hun engagement te tonen en te bouwen aan werkervaring.

Deze werkzoekenden en burgers kunnen sinds 25 maart aangeven in hun online dossier, Mijn Loopbaan, dat ze interesse hebben in tijdelijke jobs ten gevolge van de coronacrisis. Met één klik op de knop laten ze aan VDAB en werkgevers weten dat ze openstaan voor deze jobaanbiedingen met #COVID19.

Samen maken we de match

Met de #COVID19-campagne wil VDAB de match maken tussen bedrijven die vandaag te maken krijgen met een groeiende vraag én het enorme potentieel van tijdelijk werklozen, werkzoekenden en burgers die een steentje willen bijdragen in deze uitzonderlijke periode. We blijven positief. We werken aan werk en bouwen aan sterke partnerschappen, met werkgevers, organisaties en overheden.

●    Werkgevers kunnen vacatures melden op vdab.be met de #COVID19. Alle info op vdab.be/coronacrisis/vacatures.
●    De info voor werkzoekenden en burgers die een steentje willen bijdragen, vind je op vdab.be/coronacrisis/vacatures-ontdekken.