Saskia Van Uffelen wint ETION Leadership Award

Auteur: 
Serge Huyghe

Op 10 december werd de ETION Leadership Award uitgereikt. Met deze award wil ETION een rolmodel uit de ondernemerswereld een speciale erkenning geven. Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson Benelux, mocht de trofee — een creatie van Myriam Lelieur — in ontvangst nemen!

Hierbij zet ETION een traditie verder die ontstaan is bij LEAD-IN. De activiteiten van LEAD-IN gingen begin 2018 op in ETION. Onder het voorzitterschap van Bart De Smet (CEO Ageas) werd er bij LEAD-IN gewerkt rond goed leiderschap en hoe dat kan leiden tot een betere wereld. Deze boodschap willen wij bij ETION graag verder overbrengen naar ons doelpubliek.

Winnaar

Een rolmodel uit de ondernemerswereld, wat betekent dat voor ons? We gingen op zoek naar een persoon die tijdens zijn/haar carrière, met volgehouden integriteit, zowel binnen als buiten zijn/haar bedrijf, steeds een voortrekkersrol heeft vervuld.

Onze winnaar heeft een hoge mate van zelfkennis en kan en durft zijn/haar zwakheden te erkennen. Dit resulteert in het zich gedragen als een authentieke leider van een team en het kunnen aanvaarden dat mensen fouten maken. Naast positieve veranderingen creëren binnen het bedrijf, draagt onze winnaar ook zijn/haar steentje bij om deze veranderingen ook in de gemeenschap tot stand te brengen.

Een moeilijk profiel om te vinden? Nee toch niet, Vlaanderen zit vol talent. Dit jaar viel ons oog op een sterke, inspirerende vrouwelijke kandidaat. Saskia Van Uffelen is naast mama van vijf kinderen, ook CEO van Ericsson Benelux. Daarnaast heeft zij bestuursmandaten bij Bpost, Elia, Axa Belgium, Media Invest Vlaanderen en BeCentral, en moedigt ze, als eerste Digital Champion van België, jongeren aan om te kiezen voor een job in de digitale economie.

Thema: